Jövőre érettségizem, és pszichológiát szeretnék tanulni a továbbiakban. Milyen képességekkel kell rendelkeznem, hogy jó pszichológus legyek?
Pontosan, empátia nélkül lehetsz diplomás pszichológus, sőt akár főakadémikus is, de jó pszichológus nem.
Amit még nem mondtak, az az önismeret. Ezen a pályán naponta kell önmagaddal szembenézned, a saját személyiséged a legfőbb munkaeszköz, és ha nem tudod, hogy vigyázz rá, és hogy tartsad karban, akkor meg is sérülhet, mint bármilyen más szakmában a szerszámok.
http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__magyar..
ezt te kérdezted?
Azt hiszem, eddig minden tulajdonsággal rendelkezem, amelyeket felsoroltatok, talán a kommunikációs képességemen lenne mit javítani, de dolgozom az ügyön. Empátiából azt hiszem, nincs hiány, mindig próbálom más helyzetébe gondolni magam, és csak aztán ítélkezem. Mert szerintem a mai világban pont ez a gond, hogy mindenki a másikat hordja le, közben nem gondol bele, hogy milyen lenne, ha ő is abba a helyzetbe kerülne.
Nem, azt a kérdést nem én írtam, miért tenném fel egymás után majdnem éppen azt a kérdést?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!