Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Érettségizzem? Ez tényleg így...

Érettségizzem? Ez tényleg így van az emelttel kapcsolatban? (Többi lent) 17/L

Figyelt kérdés

Azt mondta, az egyik tanárom, hogy, ha emeltezem 11ben, akkor azt nem ismételhetem meg -emelt szinten sem- 12ben. Ez tényleg így van?

Én most 10es vagyok, és azon gondolkodom, hogy idén középszinten érettségizzem németből, ám nagyon félek, hogy nem lesz elég időm a felkészülésre, ezért arra gondoltam a szünetben, hogy akkor jövőre veselkedem neki rögtön az emeltnek. A tanárom szerint nem vagyok lemaradva, és segítene, hogy idén is le tudjak érettségizni. Szerintetek hogy legyen?

(Jövőre angolból is szeretnék emeltezni, és azért, hogy akkor 12ben már csak matek, töri, magyar, föci és biosz/kémia lesz nekem. De, ha 11ben csak középszintűzőm, akkor 12ben még ezt a kettőt is le kell tudnom, és az viszont nagyon sok lenne a számomra.

2020. jan. 7. 19:42
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

#7 és #8 is téved.

Ha valaki ősszel középszintűt tesz, akkor nyugodtan mehet tavasszal szintemelőre, semmilyen szabály nem tiltja. Talán azzal kevered össze, hogy egy VIZSGAIDŐSZAKBAN (nem pedig egy tanévben) nem lehet kétszer menni.

Valamint 2020-tól 11.-ben ősszel is lehet középszintű előrehozottat tenni idegen nyelvből. 12.-ben már nem. Ezt a 2019 végén megjelent rendeletmódosítás vezette be. Tavaly még igazad lett volna.

2020. jan. 8. 11:22
 12/14 A kérdező kommentje:

A föcit szeretem, földttudományon szeretnék továbbtanulni, viszont nem akarom leszűkíteni ennyire a kört, ezért még egy kémia vagy bioszt ís megcsinálnék, mert ki tudja, lehet, jövőre, inkább neurobiológusnak mennék vagy a gyógyszeriparban helyezkednék el...

Szóval, ha jól értem: ha most 10ben megcsinálnám a német középszintűt, 11 ősszel emelhetnék rajta, de, ha nem a várt eredményt érem el, csak a bizonyítvány után tudom kijavítani.

(Ezt is olvastam?: egy évben nem tehetek két emeltet nyelvből?)

Azért akarok németből és angolból is, hogy, ugyanúgy legyen választási lehetőségem, bár, sokat gondolkodom azon, hogy csak angolból emeltezem, mivel németből úgyis felsőfokú nyelvvizsgát szeretnék. De majd ez még elválik.

2020. jan. 10. 08:02
 13/14 anonim ***** válasza:
Két különböző nyelvből tehetsz egy tanévben.
2020. jan. 10. 08:17
 14/14 anonim ***** válasza:

A tesóm most 11es és megy angolból. Neki nem engedték 10ben, mert van rá valami jogszabály. Én még 2016ban ezt megtehettem.

Amugy a nyelvvizsga vagy a pontok miatt akarsz németböl emeltezni? Mert ha egyik se akkor inkább ne erőltesd. A középszintre előbb felkészülsz.

2020. jan. 11. 17:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!