Érettségizzem? Ez tényleg így van az emelttel kapcsolatban? (Többi lent) 17/L
Azt mondta, az egyik tanárom, hogy, ha emeltezem 11ben, akkor azt nem ismételhetem meg -emelt szinten sem- 12ben. Ez tényleg így van?
Én most 10es vagyok, és azon gondolkodom, hogy idén középszinten érettségizzem németből, ám nagyon félek, hogy nem lesz elég időm a felkészülésre, ezért arra gondoltam a szünetben, hogy akkor jövőre veselkedem neki rögtön az emeltnek. A tanárom szerint nem vagyok lemaradva, és segítene, hogy idén is le tudjak érettségizni. Szerintetek hogy legyen?
(Jövőre angolból is szeretnék emeltezni, és azért, hogy akkor 12ben már csak matek, töri, magyar, föci és biosz/kémia lesz nekem. De, ha 11ben csak középszintűzőm, akkor 12ben még ezt a kettőt is le kell tudnom, és az viszont nagyon sok lenne a számomra.
Ha idén csinálsz egy kozepszintet, akkor jövőre tudsz emeltet tenni
Vagy az nem jó?
Egyébként ha mindenképp jövőre (11.-ben) akarsz kozepezni, akkor 12. Év elején (októberben) lehet szintemelot csinálni és akkor nem májusban lenne még a nyelvi érettségi is
Egyébként lehet újra emeltet csinálni, csak fizetni kell érte 🙂
Nem tudom igaza van-e a #6nak. Annyit tudok, hogy egy évben nem mehetsz 2×, nyelvből sem. Pl ősszel megcsinálod a német középszintet, akkor tavasszal nem mehetsz emeltre.
De amúgy tényleg, a biosz/kémia kombót megértem, de földrajzból miért érettségizel?
Ősszel csak szintemelot lehet csinálni vagy ha már van erettsegid, akkor újra elmenni ha nem sikerült jól
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!