Jövőre jobban meg fogja érni emelt szinten érettségizni?
Figyelt kérdés
2010. júl. 21. 13:22
1/7 anonim 

válasza:

attól függ, hogy érted. Emelt szinten mindig megéri érettségizni, mert ha rendesen felkészülsz rá úgy, hogy a célod a 100%, akkor lesz egy nagyon jó alaptudásod, amire építhetsz az egyetemen.
Pontszámilag később vezetik be a 400+100 pontos rendszert, akkor lesz talán nagyobb súlya, de ha nyelvvizsgával veted össze, akkor jövőre már "jobban" többet fog érni.
2/7 anonim 

válasza:

Érdemes emeltezni, de persze arra már jobban is fel kell kell készülni.
3/7 anonim 

válasza:

érdemes általában
csak nem mindegy, h miből, meg h milyen rá a felkészítés
mert el lehet rontani annyira az emelt szintűt, h végül a közép jobb lett volna (még az emeltes pluszpont ellenére is)
4/7 anonim 

válasza:

Én meg próbálok emeltezni mindkét tárgyból, úgy célszerű szerintem, ha teszel 12. osztály őszén előrehozottat abból, amiből emeltre is mész. Ha a nyarat rászánod, és rendesen tanulsz, akkor az emeltnek már nincs akkora kockázata.
5/7 anonim válasza:
Sztem akinek van egy kis esze az már most is tett, mert egy 400 feletti helyre nehéz enélkül bekerülni, mert a nagy átlagnak van egy középfokú nyelvvizsgája azt ennyi. Bár tény és való, hogy csak akkor éri meg tenni, ha min. olyan 80%ra megírod. Vagy egyszerűb ha szerzel egy hátrányos helyzetes papírt, mert a felsőoktatás annyira el van szarva, hogy seok esetben csak így lehet bekerülni sé nema tudás számít. Vagy pl a régi közép nyelvvizsga=100% emelt szintű rendszer is egy marhaság. És még ők sem futottak ki. Pedig nekem felsőm van és még is az emeltem csak 85 lett, de merem állítnai, hogy 100szor jobban beszélek, mint az akinek egy középfokú nyelvvizsga kiváltja az emeltet. És most meg fizethetem a 300as tandíjat.Szóóóval no comment.
6/7 anonim 

válasza:

attól függ, hova akarsz bekerülni. ha nem nagy túljelentkezéses szakra, akkor felesleges, mert aránytalanúl nehéz a középszintűhöz képest és nem sokkal kapsz több pontot. bár ha 400 körüli ponthatáros szakra pályázol, akkor nyilván nincs más választásod. (én két középszintüvel, nyelvvizsga nélkül vagyok vegyészmérnök)
7/7 A kérdező kommentje:
Nekem speciel 16 pluszpontom hiányzik, a jövői pontszámítás miatt.........................
2010. júl. 25. 18:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!