Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mi történik olyan esetben, ha...

Mi történik olyan esetben, ha nem tudom megvédeni a szakdolgozatom?

Figyelt kérdés
Pár nap múlva lesz államvizsgám, eleve a tételek is nagyon nehezek és nem sokra emlékszem már az elmúlt 1 hónap tanulásból, de ami miatt igazán szorongok, hogy addig eleve el is kell jutnom, hiszen előtte lesz a szakdolgozat védése. Sajnos hiába engedte át a konzulens és mondta, hogy jó lesz ez (A-tól Z-ig át se nézte teljesen csak egy részét) én úgy látom, hogy elég primitív lett és sokat nem is tudok róla beszélni, mert nagyrésze elmélet másik része meg evidens gyakorlat, amiről szintén alig tudok beszélni, mert olyan egyszerű. A mai napot szántam rá, hogy ismét átolvasom és próbálom összegyűjteni amit elmondhatnék, de már a sírás kerülget, reszketem a szorongástól és semmi kedvem tanulni. Egy-egy jegyet kapok magára a dolgozatra és a védésre is. Ha maga a dolgozat 1-es lenne, akkor újat kell írni - ami elég szemétség figyelembe véve, hogy ezzel elmegy 1 államvizsga lehetőségem, tök feleslegesen tanultam a tételeket 1 napig és nem szóltak előtte, hogy esetleg nem jó a szakdoga - ha viszont min. 2-es lesz, de nem tudom megvédeni, mert vagy annyira nem tudok róla beszélni vagy annyira parázni fogok, akkor nem tudom olyankor mi a forgatókönyv. Szintén újat kell-e írni vagy ráfogják, hogy nem magam írtam amiért nem tudom megvédeni? Utóbbi vicces lenne, mert látszik rajta, hogy átlag alatti amit egyébként fél év alatt nagy nehezen szültem meg. Volt már olyan, hogy valakinek min. 2-es lett a szakdolgozat jegye, de nem tudta megvédeni? Mi van ebben az esetben?

2020. jan. 7. 11:18
1 2
 11/13 anonim válasza:
100%
Aki eljut az államvizsgáig, az már meg szokott felelni, legalább kettes szinten. A konzulens nem engedte volna tovább a szakdolgozatot, ha nem felelne meg. Nagyon fontos, hogy a védésnél beszélj! Nyilván kaptál hozzá kérdéseket, arra készülj. Segíteni is fognak, amikor túl leszel rajta, rájössz, hogy nem is akkora ügy.
2020. jan. 9. 07:42
 12/13 anonim ***** válasza:
szia, mi lett?
2022. jan. 4. 13:16
 13/13 A kérdező kommentje:
#12: Már rég diplomáztam (pokoli nagy kínokkal), jelenleg egy munkahelyen szenvedek. Bárcsak ne mentem volna egyetemre, hanem inkább tanultam volna szakmunkásnak.
2022. jan. 4. 18:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!