Nők, mir szólnátok egy olyan férfihez aki azt szeretné, hogy az iskolákban bevezessenek olyan órákat, ahol a lányok tanulnának varrni, vasalni és egyszerű házimunkákat elvégezni? Mondjuk, felkészülés az életre címszó alatt.
Azt, hogy mindkét nemnek azonos skillekkel kell felkészülni az életre. És azt, hogy ezek közül a házimunka az egyetlen hasznos dolog a mai világban, illetve csapjuk mellé a főzést, természetesen mindkét nemnek. Emellett tanuljanak inkább meg programozni, a jövő abban van, nem a csicskaüzemmódban, amit egy évtizeden belül automatizálnak a francba.
Ostoba, elmaradott gondolatmenet ilyenekkel rabolni a diákok idejét. Ha akarják, megtanulják hobbiként, egyébként meg egy évben ha egyszer van arra szüksége az embernek, hogy tudjon varrni vagy vasalni, és akkor sokat mondtam.
Szerintem is ostobaság ilyennel növelni az óraszámot. Takarítani, fogat mosni, ágyat bevetni, hajat szárítani is az iskola tanítsa meg az embert? Törölném az egész órát a tanrendből.
14. én minden nap vasalok, pedig pasi vagyok. Nem mehetek be gyűrött ingben dolgozni.
Egy kissé konzervatív vagy, persze lehet, hogy arra gondolsz, hogy technikaórán mi fúrni-faragni tanultunk, fiúk-lányok egyaránt.
Később volt háztartástanom, ott megvarrtunk egy szoknyát, főztünk valamit, és jó volt a hangulat. Lényegében erre emlékszem.
A régi technikaórákra a házi feladatot többnyire a szülők készítették el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!