Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Van olyan villanyszerelő,...

David82 kérdése:

Van olyan villanyszerelő, akit nem ért még áramütés?

Figyelt kérdés

Engem érdekel a villanyszerelő szakma. Gondoltam rá, hogy a meglévő érettségi mellé szakmát tanulok, a jövőre megjelenő új, iskolai szintű képzésben.

De érdekelne, amennyiben a villanyszerelői szakmát választanám, vajon a szakmával együtt járó tényező az áramütés? Tehát olyasmi, mint autószerelőnek az olajos kéz, egy olyan tényező, ami a munkával együtt jár?

Nyilván tudom, hogy az áramütés nem jár a szakmával együtt, hiszen odafigyeléssel elkerülhető, de vajon van-e olyan villanyszerelő, akit még soha életében nem rázott meg az áram?

(Nyilván a háztartásokban a fi-relé felelős azért, hogy ne történjen baleset, illetve speciális szigetelő bakancs, amit használnak, valamennyire tud védelmet biztosítani.)

2019. dec. 21. 12:06
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Persze hogy van, hisz senki nem csapatja meg őket a szakvizsgán.

Ha meg is üti őket az áram valamikor, addig is el kell jutniuk.

2019. dec. 21. 12:24
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Hát, az igazság az, hogy a hosszú távú abszolút hibamentes munkavégzés az nagyon kevesek sajátja. Már úgy értve, hogy 40 évet dolgozik, egy évben van 220 munkanap, naponta hat óra konkrét munkavégzés, mondjuk óránként legyen csak 10 művelet, az összesen félmillió művelet. Ki nem téved egyszer se félmillió művelet alatt? Bejön még a szerencse kérdése, az emberek nagy része többször van életveszélyben, mint ahányszor meghal.

Szerintem egyébként a helyzet nem rosszabb, mint a nagyvárosban a járdán sétálgatva, autót vezetve, stb.

Mellesleg hadd mondjam, hogy a fi-relé után pont ugyanakkora áramütést kapsz, mint fi-relé nélkül, csak az időtartama rövid.

A bakancs meg akkor véd, mikor véd. Mikor nem véd, akkor nem véd. Engem utoljára a 90-esekben pont úgy rezgetett meg egy pillanatra, hogy a kisujjamra nem figyeltem, és másfelől az alsókarom a fém szekrény peremén nyugodott. Így aztán bakancs hiába lett volna rajtam.

2019. dec. 21. 13:19
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
(mesélték, hogy a pénzverdében volt egy munkahely, ahol a dolgozó fejénél magasabban volt a falhoz rögzítve egy savasballon, ami egyszer "magától" szétrepedt... valamikor a szocializmusban egy miniszter beesett a kohóba... leszakadt a híd Milánóban, annak is tönkrement a napja, akinek a fejére esett, annak is, aki az úttesttel együtt esett le... kompok borulnak fel... szóval, ha az a sorsod, akkor az :D )
2019. dec. 21. 13:24
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, ment a like mindenkinek.
2019. dec. 22. 00:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!