Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mi lesz abból aki lesz*rja az...

Mi lesz abból aki lesz*rja az iskolát?

Figyelt kérdés
Sosem értettem, mit gondolnak azok az emberek/fiatalok akiket nem érdekli az iskola, úgy vannak vele az 1-es is jó. Ezek mit gondolnak, mi lesz velük?
2019. dec. 14. 01:03
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
0%

Az én volt osztályomból is azok vitték többre az életben akiket nem érdekelt az iskola. Voltak akik úgy buktak le hozzánk, és volt aki még tovább is bukott. Konkrétan ez az illető aki még tőlünk tovább is bukott, most olyan helyen melózik ahol a munkahelyének van kinti érdekeltsége is Cannes-ban. Ott melózik és állandóan teszi fel a képeket facebookra a tengerpartról is szabadidejében :D Van mikor átugrik kirándulni Monacoba...

Van olyan is aki szintén úgy bukott le hozzánk, hogy miután nagy nehezen meg lett az érettségije, kiment Ausztriába. 9 év alatt most már saját lakása van, plusz a régebbi Audiját most cserélte le egy alig pár éves Audira. Nem is akármilyenre.

Ez csak 2 példa, de többet is tudnék mondani.

Én most nem azt akarom mondani, hogy ne tanuljon senki, de ha valaki nem talpraesett, akkor cseszheti a diplomáját. Ha meg talpraesett, akkor egy teljesen alap szakmával vagy érettségivel is nagyon sokra tudja vinni.

2019. dec. 14. 19:57
 12/15 anonim ***** válasza:
0%

11-es vagyok, egy kis kiegészítés az írásomhoz.

Akik leszarják az iskolát, azok általában egy valamiben jó, de abban nagyon. Akik pedig mindenben 5-ös tanulók, azok lehet, hogy elméletben pengék mindenből, de összességében úgy lehetne mondani őket, hogy a rossz tanulókhoz képest mindenhez értenek, de ahhoz a mindenhez csak kicsit. Mindenhez hozzá tudnak szólni egy kicsit, de tulajdonképpen semmiben sem kiemelkedőek.

Emlékszem nálunk a kitűnő tanulókra feleléskor. Volt aki úgy felelt, hogy közben a plafont bámulta és szóról szóra ugyanazt mondta vissza, mint amit leírtunk a füzetbe. Azon csodálkoztam, hogy vesszőket és a mondatvégi írásjeleket nem mondta :D Szerintem nem is értette, hogy mit mond vissza a tanárnak :D

2019. dec. 14. 20:44
 13/15 anonymousreview60 ***** válasza:
100%

"Akik leszarják az iskolát, azok általában egy valamiben jók, de abban nagyon." A leszarósok közt ilyent még nem láttam.

Az nem jó pedagógus, aki a magolós, nem memoriter, feleletre 5-öst ad.

2019. dec. 15. 09:36
 14/15 anonim ***** válasza:
50%

"A leszarósok közt ilyent még nem láttam."

Az ilyenek általában gyakorlati dolgokban profik. Pl az apja autószerelő valakinek, a gyerek már kiskorától ott mászkál az apja körül ahogy dolgozik és ráragadnak a dolgok, de az iskolára meg magasról tesz. Azt végig bukdácsolja meg jó esetben 2-es, 3-as jegyeket szerez. De most ez csak példa volt az autószerelés (bár ez is konkrét példa az ismerőseim között).

"Az nem jó pedagógus, aki a magolós, nem memoriter, feleletre 5-öst ad."

Ebben maximálisan egyetértek. De a tanár akkor is 5-öst adott az ilyenekre, mert még is csak vissza mondta azt amit kért. Az már más kérdés, hogy a diák másnapra elfelejtette a nagy részét kb.

2019. dec. 15. 11:19
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Vannak vállalkozó kedvű, ügyes emberek a rossz- meg a jótanuló gyerekek között is. Aki rossz tanuló volt nálunk, de ügyes, vállalkozó kedvű, annak mostanra van 2-3 kocsmája, és jól megy az üzlet. Aki meg szintén ügyes, vállalkozó kedvű volt, és még jó tanuló is, az meg egy amerikai multi vezérigazgatója lett (igen, szintén ugyanabból a pesti általános iskolából), és feltehetően annyit keres havonta, mint a kocsmatulajdonos tíz év alatt se.

Ezek konkrét példák. Azt akarom ezzel mondani, hogy az nem úgy van, hogy jó tanuló = ügyetlen, rossz tanuló = ügyes. Mindenféléből vannak ügyesek, közepesek meg ügyetlenek, de jó tanulóként sokkal könnyebb érvényesülni akkor is, ha nem vagy kiemelkedően ügyes.

2019. dec. 15. 11:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!