Félénken megkérdeztem a tanárt hogy lehet elszámolta a dolgozatomat. Nem haragudott rám, azt mondta szóljak neki majd. Csak egy pont hiányozna az ötösre. Ha viszont nem számolta el, akkor semmiképp sem adhatja meg azt az 1 pontot? Elrontottam.
Az szokott a bevett szokás lenni, hogy utólag rosszabbra nem értékelik a dolgozatot. Tehát ha a tanár azt mondta, hogy neked 30 pontod van, valójában meg csak 28, akkor nem minősíti vissza.
Ha viszont jól számolt, akkor nyilván nem köteles a két szép szemedért még egy pontot adni, de attól még akár adhat is.
Nem adhatja meg. Megadhatná, ha akarná, de ha okos, nem teszi. Ezt ilyenkor nem kell magadra venni, nem rólad szól. A tanárnak tudnia kell meghúzni a határokat, és ezeket betartani, minden körülmények között. Ha egyszer eltér ettől, akkor onnantól kezdve jönnek az újabb gyerekek, akik arra hivatkoznak, hogy "bezzeg XY lánynak múltkor megadta azt a pontot, akkor nekem miért nem?" Ahhoz, hogy ezt a tanár elkerülje, mindig be kell tartani a ponthatárokat, tehát ha jót akar magának, nem adja meg az egy pontodat. Különben is, azon túl, hogy igazságtalan is lenne másokkal szemben, semmi értelme úgy az egész osztályzásnak, hogy nincsenek kijelölve a határok, és a tanár utólag is össze-vissza eltér. Ha ilyen szempontból gondolod végig, remélem, megérted, miért jobb az, ha nem kapod meg azt az egy pontot.
Elrontottad, igen. Pont ez a lényege a jegynek, hogy négyest kapsz, mert elrontottad. Ha nem rontod el, ötöst kapsz. Máskor ne rontsd el, figyelj jobban, ennek ez a lényege, ez az üzenete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!