Hány pontom lenne így a felvételin?
Ezek az eredményeim:
93%-os angol és egy 80%-os történelem középszintű érettségi
80%-os angol és egy 65%-os emelt történelem érettségi
B2-es angol nyelvvizsga
Akkor megkapnám a 100 többletpontot a két emeltért?
A jobb eredményt számítják, vagy mindenképp az emeltet?
(Egyébként a B2-es nyelvvizsga kiüti az angol emeltet? Tudom itt nem számít, csak érdekel.)
Ha jól számolom (és ha a jobb eredményt számítjuk), akkor duplázással 446 pontom lenne. Ez így van, vagy valamit elszámoltam?
Köszi előre is!
Akkor jár emeltre a +50 többletpont, ha abból számítod a pontjaidat.
Tudtommal olyan nincs, hogy pl. infóból csinálok egy középszintűt tavasszal 95%ra, ősszel meg pl. egy emeltet 60%ra, bezsebelem a +50 pontot az emeltért aztán a 95%-ot duplázom stb.
A számodra legkedvezőbb módon történik majd a pontszámítás, most meg nem mondom ezek közül melyik a legjobb kombó.
Én úgy tudom, hogy akkor kapsz az emeltért plusz pontot, ha azt számíttatod be:
pl. angol és töri emeltet nézve:
(80+65)*2+100=390 pont duplázással
angol emelt, töri közép
(80+80)*2+50=370/398 (mert ekkor csak az angolért jár 50 pont, illetve a B2 nyelvvizsgáért nem tudom jár-e pont angol emelttel együtt)
töri emelt, angol közép
(65+93)*2+78=394
angol, töri közép:
(93+80)*2+28=374
Egyébként szerintem duplázásnak akkor van értelme, ha két nagyon jó emelt szintűd van, szerintem a másik módszerel (ha jó jegyeket viszel), jobban jársz.
1, 93+93+80+80+28=374 ( középszintű erettsegikkel)
2, 80+80+65+65+100=390 ( egyébként sima B2 nyelvvizsgával valószínűtlen ilyen magas százalék !)(emelt erettsegikkel)
( Egyébként az angol emelt üti ki a B2 nyelvvizsgát tekintve hogy azért kapnál több pontot)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!