Ti hogyan tanultok?
Már egy jó pár egyetemi vizsgán átestem, de nem éreztem sose úgy, hogy előrébb jutottam, gyorsabban tanulok, jobban rögződik az anyag, stb.
Egy évfolyamtársam 10 oldalt megtanul 1,5-2 óra alatt, nem értem ő hogyan csinálja ezt. Én egy tételen ugyan ennyi időt elpocsékolok. Megtanulom, tehát nem bemagolom. Tudom, értem, felfogom a tananyagot, de nagyon lassan.
A fő problémám talán azokkal a szavakkal van, amiket nem használok a hétköznapokon. Sokszor próbálom saját szavaimmal elmondani az adott dolgot, de ez nem mindig kivitelezhető, ha olyan a tétel. Az előbb említettem egy évfolyamtársam, neki viszont nagyon nehezen megy a gyakorlat, ami nekem a kisujjamban van. Ez azonban nem vigasztal addig, amíg nem tudom kamatoztatni a tételek tanulásában ezt. Már rengeteg módszert kipróbáltam, de egyszerűen arra kényszerültem, hogy el kell fogadnom azt a tényt, hogy jóval a vizsgák előtt kell elkezdenem tanulni olyan anyagokat, amiket még le se adott a tanár, ha meg akarok mindent tanulni.
Mérnökinfót tanulok egyébként. A tömény anyagokat sosem szerettem megtanulni. Amikor kell valami, akkor gyakorlat közben olvasok utána és rájövök, hogy mi miért van, de az ilyenkor extra olyan jól rögződik bennem, mintha csak olvasgatnám a tételeket.
Ti hogyan tanultok, milyen módszerekkel? Titeket zavar, ha más is van a szobában?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!