Ki hogyan készül az emelt biológia és kémia szóbelire? Miből tanultok?
Abban a biológia tankönyvben mind a 99 témakör ki van dolgozva, amit az OH tett közzé. Inkább vázlatosan van kidolgozva, mintsem könyvszerűen, összefüggő szövegként. Mindegyikhez van egy minta tétel is. Viszont ez a könyv csak akkor használható hatékonyan véleményem szerint, hogyha már más tankönyvből megfelelően felkészültél, hiszen itt eléggé nagy vonalakban van leírva minden és inkább csak arra szolgál, hogy felfrissítse a tudásod. Ennek ellenére szerintem mindent érint, amit a követelményrendszer elvár. Viszont, ha valamilyen témakör nehezebben megy, azt érdemes egy tankönyvből megtanulni inkább, mintsem ebből a könyvből, hiszen mint említettem, inkább vázlatszerű. De ha úgy érzed, hogy az írásbelire mindent jól megtanultál, akkor érdemes rá beruházni szerintem. Ahogy az előttem szóló is írta, ettől függetlenül bármit kérdezhetnek, kiszámíthatatlan. Én azt javaslom, hogy mielőtt elkezdesz rá készülni, és mielőtt bármilyen könyvre is beruháznál, nézd meg az Oktatási Hivatal honlapján a 99 témakört a nyilvánosságra hozott dokumentumoknál! Fontos szerintem az is, hogy a szóban forgó 99 témakör nem egyenlő a tétellel! Ezek csak azok a témák, amelyekből össze fogják majd állítani a tételeket, tehát millió meg egy kombináció lehet ezen témakörök alapján.
Sok sikert a felkészüléshez! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!