Milyen könyvek kellenek a jogra?
Puff, erre nincs egy jó válasz. A római jog elijeszt, de szerintem a többi jogi könyv is...
Eleve jogot soha nem tanultál egyetem előtt, szemben egy matekkal, biológiával, így az alapok megszerzésére lesz kb. néhány hónapod, amit nyomás alatt lehet teljesíteni. Ha csak úgy olvasgatnom kellett volna jogi könyveket egyetem előtt, tuti nem mentem volna jogra.
Talán az alkotmányjog, meg ilyen jogtörténetek állnak közel az ember tudásához, főleg ha ismeri a történelmet meg a politikát, azokat érdemes talán megnézni, de amúgyis a legtöbb egyetemi tankönyv szar, néhány igen jó kivételtől eltekintve.
Na meg ezek nem regények, hogy elkezdem olvasni az elején, és akkor elolvasom, hanem össze-vissza, tele összefüggéssel, lapozgatod jobbra balra.
Talán még a polgári jogi könyvet ajánlanám az alkotmányjog meg a jogtöri könyvek mellett, van az elte-nek új kiadása (Vékás Lajos), az nagyon jó, de abból is csak az általános részt.
Amúgy a felvételire koncentrálj, ne erre, meg élvezd ki a középiskolai éveket, többet érsz vele, jah meg inkább nyelvet tanulj, angol, német, magas szinten, sokkal hasznosabb időbefektetés, mint jogi könyveket olvasgatni, lesz rá 5 éved....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!