Érdemes belevágni a HÖOK mentorprogramba?
Jövőre leszek elsőéves az egyetemen, hogyha felvesznek és kaptam ma egy levelet, amiben leírják, hogy egy általuk küldött felsőéves fog segíteni az első évemben majd az egyetemen. Szerintetek érdemes-e megpróbálni? Mennyire népszerű ez a program?
Köszi a segítséget! :D
Nem teljesen értem a kérdésedet.
A mentorprogram azt jelenti, hogy vannak felsőbb évesek, akik segítenek a gólyáknak eligazodni az egyetemen. Mivel te gólya leszel, majd jól beosztanak egy ilyen mentorcsoportba. Senki sem fogja megkérdezni, szeretnéd-e. Legfeljebb nem foglalkozol a mentoroddal.
Aztán ha veszed az akadályokat, akkor később te is lehetsz ilyen mentor. Arra majd jelentkezni kell. De addig még sok víz lefolyik a Dunán.
"Mivel te gólya leszel, majd jól beosztanak egy ilyen mentorcsoportba." --> De most ez nekem jó lesz vagy sem?
Mivel nem a szülővárosomban fogok továbbtanulni, ezért érdekelne. Mert némi segítségre csak szükségem lenne. De akik elvállalnak, azok pénzt kapnak érte vagy tényleg segíteni akarnak?
Rosszul nem járhatsz, lesz egy ember, akihez tudsz fordulni a kérdéseiddel és útbaigazít, amikor az elején még nagyon elveszettnek érzed magad. A legrosszabb, ami történhet, hogy mégse tud segíteni (azért valamiben csak fog tudni, ha már egyszer odajár egy ideje, arról nem is beszélve, hogy asszem szokott lenni a mentoroknak valami agytágítás), de rosszul semmiképp nem jársz azzal, hogy lesz valaki, akitől tudsz kérdezni, innentől kezdve felesleges ezen idegeskedni.
Amúgy nem szoktak pénzt kapni érte, különböző ösztöndíjakba pluszpont, hogy te közösségileg aktívkodsz, hallgatói önkormányzatos vagy, gólyatáborszervező, mentor vagy akármi, de ezek az emberek általában elég sok mindent csinálnak ilyesmit, hogy ilyen szempontból ne legyen rá szükségük.
Aha, értem!
Köszönöm szépen, akkor beadom a jelentkezésem! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!