Pályaválasztási dilemma: hogyan döntötök?
#9 pályaorientációs tanácsadás? tesztek töltögetése?
Neked elment a józan eszed?! Nehogy már más mondja meg valakinek hogy milyen képzést végezzen!
Pályaorientációs tanácsadás? tesztek töltögetése?
Igen, ilyen is van, arra való, hogy jobban megismerje saját magát az ember. Nem más mondja meg, hova jelentkezzen valaki, de a helyes kérdések feltevése helyes válaszokat szülhet és segítheti a döntést. Teljesen releváns tanács volt esetemben. Nyilván, ha ismerném megfelelően saját magam, tudnám, merre induljak.
#15 Hát akkor, tessék. Kijött hogy mit kell csinálnod. Aki a teszteknek bedől, dönthet így is. Ja és persze, nem más mondja meg hogy mit csinálj (pontatlanul fogalmaztam), hanem egy gép valamilyen algoritmus alapján.
Az informatika egyik gyakorlati alkalmazása: a hiszékeny emberek megvezetése, és hány ilyen van még... Aki elhiszi, hogy 20 vagy 60 kérdésből megállapítható hogy mi az optimális életút, arra inkább nem mondok semmit. Józan paraszti ésszel is, nem az lenne az ideális, hogy az ember a saját tanárait kérdezi meg előbb -akik évek óta tanítják? Csak többet tud mint egy gépi algoritmus... Ébresztő, legyen már eszetek!
Nekem is van olyan osztálytársam(szakmàt tanulok), aki egyetemre jár, dolgozik meg még emellett csinálja ezt a szakmàt, amit én. Hát, nem lennèk a helyében, de sok ember képes rá. Ha ilyen okos vagy, akkor mérlegelnèm a helyedben azt, hogy melyikkel járnèk jobban. Szerintem akinek jól megy a matek és társai annak abban az irányba kellene elmozdulnia, mérnök, programozó, stb. Ezek jó döntèsek, biztos jövőt jelentenek. Egy bölcsész már nem minden esetben örülhet, ha elvégezte az egyetemet. Persze nyilván van olyan aki megél belőle és szereti. De igaz lehet ez az utóbbi években végzett tanárokra is. Megbecsülés 0, fizetés nem sok, de sok a pályaelhagyó.
Írd fel mindkét szakot ami érdekel és érvelj ellenük és mellettük külön-külön. Nekem ez segített, esetleg tényleg elkezdheted mindkettőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!