Melyik egyetemre menjek?
A Közszolgálati Egyetemnek van két szakja, az Államtudományi és Közigazgatási Kar, valamint a Nemzetközi és Európai Tanulmányok Kar, amik szerintem pont illenének Hozzád. Ha érdekel maga az állam működése, folyamatai, akkor ez a kettő szerintem nem rossz választás, annak ellenére, hogy sokan kézzel-lábbal tiltakoznak ellene és mindig fújolnak magára az egyetemre is. Én pár éve, mikor az egyetemi felvételi előtt álltam, elmentem az Educatióra, ott pedig kiválasztottam több érdekes egyetemet is, amiknek a nyílt napjait megnéztem, és az NKE nekem személy szerint tetszett. Szép, felújított épület, gyönyörű, elsőosztályú koli (az ELTE meg a többi nagy egyetem kollégiumaihoz képest...), és szerintem a tanárok is szimpatikusak voltak. Van alap- és mesterképzés, és 380 pont körül mozog a határ az Államtudományin, ha jól emlékszem. De ez lehet, hogy változott azóta, hogy én néztem. A Nemzetközi tanulmányok viszont azt hiszem, magasabb, az 400 fölött van. A fizetés részét nem tudom, milyen, de egy alapképzéssel már el lehet helyezkedni a közigazgatásban, helyi önkormányzatoknál, satöbbi. Aztán pár év múlva, ha a magánéleted engedi, akkor a mestert is megcsinálhatod.
Nézz képeket róla, menj el mindenképp az Educatióra is, hiszen ott az összes egyetem felsorakozik szinte, úgyhogy ott tudsz miből válogatni majd, és amelyiket szimpatikusnak találod, azoknak elmehetsz a nyíltnapjaira is ,ezek január végén, február közepén szoktak lenni.
Remélem, valamennyire tudtam segíteni Neked!
#6-os:
Köszönöm a pontosítást, ezekkel már én sem voltam tisztában. :) Nem tudtam, hogy a két kar összeolvadt, csak arra emlékeztem, hogy ez a két szak érdekes volt a számomra, és az államtudományin a pont is 400 alatt van, a nemzetközin pár éve 440-460 körül volt, ha jól emlékszem. Érdekelt nagyon az államigazgatás, de aztán végül inkább a jogot választottam. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!