Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Miért akar vki továbbtanulni,...

Miért akar vki továbbtanulni, ha még a pontjait sem tudja kiszámolni?

Figyelt kérdés
Ez csak engem idegesít? Miből tartana elolvasni a pontszámítást és kiszámolni? Minek kell ehhez kalkulátor?
2010. júl. 18. 20:16
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

21:20

Ez vicces. Azt vettem észre, hogy kétféle matematika érettségi van.

1. aki érti, 80% felett.

2. aki nem érti, örül a 20%-nak.

Én ritka kivétel vagyok, hogy egy átlagos négyest írtam belőle.

Amúgy kérdező: Hát így kicsit bonyolultabb a helyzet, mivel matematikából nem akarnék pontot veszteni azzal, hogy nem sikerül jól az emelt. Informatikából kéne akkor rágyúrnom, vagy nyelvből az emeltre. Amúgy hogy van lehetőség arra, hogy angolból érettségizzek, ha középiskolában nem tanultam?

2010. júl. 18. 21:31
 12/17 A kérdező kommentje:

Ha már megvan az érettségi bizonyítványod, akkor abból érettségizel amiből akarsz. (Ha jól tudom).

Amúgy ha lehetne így csinálni, ahogy te akartad, akkor mindenki ezt csinálná:D

30%-ra még egy emeltet sem nagy tehetség megírni, nyerne vele 40 pontot, a felvételi tárgyakból pedig középszintet írna...

Ne álmodozz azért, ez nem ilyen egyszerű:D

A nyelvi emeltnél meg arra figyelj, hogy ha van nyelvvizsgád ugyanazon nyelvből, akkor csak egy jogcímen kaphatsz érte pontot!!

2010. júl. 18. 21:35
 13/17 anonim ***** válasza:

10 féle ember van: aki érti a bináris számokat, és aki nem... =)

De most titeket ez miért zavar, hogy több hülye lesz az egyetemen? Súgok valamit, de csak halkan: ez még csak a jéghegy csúcsa, ennél lesz sokkal rosszabb is! És nem vagyok pesszimista, csak ahogy elnézem a mai tizenéveseket... Lehet hőbörögni, hogy más elől veszik el a helyet. Nem veszik el, mert meghúztak egy határt, ők "teljesítették", bekerültek. Aki ponthatár alatt volt, annak "viszlát!". Lehet hőbörögni, hogy én nem taníttatom őket az adómból, nem engedem, hogy a szüleim tanítassák őket az adójukból.

2010. júl. 18. 21:40
 14/17 anonim ***** válasza:
Tudom, hogy olyankor csak az egyiket kapom meg, vagy a 35 pontot, vagy a 40-et. Jövőre viszont már 50 pontot kapok a 40 helyett, szóval ezért se lenne rossz választás. Sajnos nyelvvizsgám sincs még, mert... Bonyolult, de fogjuk az iskolarendszerre. Én angolos csoportba jelentkeztem, mert itthon tanultam, de betettek németesbe, mert általánosban azt tanították... Amit viszont nem igazán szerettem. Persze eléggé pesszimistán állok a dolgokhoz, mert még felvehetnek. De mindenképpen szeretnék jobb érettségit, szóval főiskola mellett is megismétlem ha felvesznek, főleg mert ott a matematikát belém fogják verni. :)
2010. júl. 18. 21:40
 15/17 A kérdező kommentje:

Azért zavar, mert annak kellene tovább tanulnia, akinek olyanok a képességei.

Tök felesleges ennyi diplomást képeznünk, főleg úgy, hogy el sem tudnak helyezkedni.

Ha vki egyetemre akar menni, akkor szedje össze magát. Röhej, hogy 200-250 pontokkal be lehet jutni.

Régen a diplomának tök nagy értéke volt, de manapság meg minden hülye kap.

Mert sajna az egyetemeken sem mindenhol szórják ám ki őket.

2010. júl. 18. 21:51
 16/17 anonim ***** válasza:

Az utolsó kommenthez:

Mára a felsőoktatás tömegképzéssé egyszerűsödött. Ennek az a fő oka, hogy egyre több egyetemen indul egyre több kar (és mindezek mellé az egyetemeknek érdekük minden embert benntartani, mert fejpénzből élnek), míg demográfiai okokból a diákok száma folyamatosan csökken.

Pár év múlva már ott fogunk tartani, hogy több férőhely lesz, mint érettségiző, így nem meglepő, hogy minden "hulladék" bekerül, mivel az egyetemek nem tudnak válogatni (vagy felvesznek minden hülyét, vagy csődbe mennek).

Egy mostani Bsc-s diploma kb. egy 10 évvel ezelőtti érettséginek (vagy még annak sem) felel meg...

Aki tanulni akar, az majd mehet Msc-re majd PhD-ra.

2010. júl. 18. 22:23
 17/17 anonim ***** válasza:

jaj bocsánat, igen 30%-tól van a pluszpont az emeltért, kevertem véletlen a 60%-tól ötössel. Viszont még mindig aggódok az emberke után akinek elég a magyar kettes, hogy kapjon pluszpontot és így akar bejutni, mert ahogy írták is, csak akkor kapod meg ha felvételi tárgyad.

Szerény logikám szerint, igaz nem számoltam pontosan utána, de szerintem a te kettes magyarod 40 (50) pluszponttal még mindig kevesebb pontod lesz mint alapjáraton.

2010. júl. 19. 09:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!