2. Rákóczi Ferenc?
Nézd, nem tudom, mi az éppeni idióta trendi nyelvhelyesség, de II. Rákóczi Ferenc nevét nem arab számmal jelzik, hanem rómaival.
Mit jelent a mondat?
Most tél van, hideg és hó, de mint a zöld fűszál, ami tavasszal sarjad, (és a reményt jelenti), úgy várjuk mi is a reményünket, hogy elolvadjon a hó, kihajtson a fű, zöldüljön a határ - hogy kitavaszodjon. Allegorikus: ahogy a tél után jön a tavasz, mi úgy várjuk a jégbe fagyott lelkünkkel a reményt.
Ps: szerintem ne jelentkezz a versenyre. Jobb, ha nem ott esel pofára. Szia!
Kezdetnek javallanám, hogy kezdj rászokni, hogy Rákóczi az II. és nem 2. Csak azért, hogy véletlenül se rontsd el a versenyen. Valszeg nem értékelnék. ;)
Nem tudom, mit találtál eddig, de ha idézőjelek közé rakva írom be a gugliba ezt a fűszál dolgot (ahogy itt is írtad), akkor nálam a negyedik ill. az ötödik találat egy doc és egy pdf, mindkettő ugyanarról szól (csak a pdf-et helyben megnyitja:), a versenykiírást tartalmazza, és annak a harmadik oldalán van egy ilyen:
A felkészüléshez használható szakirodalom kategóriánként azonos.
1. forduló (iskolai forduló) szakirodalma:
- Az érvényben lévő történelem tankönyvek, olvasókönyvek, középiskolai atlaszok a verseny témájának megfelelően
- R. Várkonyi Ágnes: Megújulások kora... és sorolja, sorolja, hogy miből készülhetsz. Szerintem ez abszolút segítség.
Sok sikert a versenyhez!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!