Miért vannak ilyen tanárok?
Történelem tanárról van szó.
Ugyebár érettségin meg van szabva, hogy milyen terjedelmű lehet az esszé.Ezt mi úgy gyakoroljuk, hogy felad néha otthonra házidogát,vagy ott helyben, ami 15 soros lehet pl.
Meg is írtam 15 sorra, 3 lett, mert hiányos volt.A másik tanuló írt 2 oldalt!!!Ami ugye jóval több lett, mint 15 sor, és persze, hogy 5-öst kapott és mindent bele tudott írni.Engem ez bosszant, én is tudtam volna többet írni, nem erről van szó, sokan betartották a 15 sort, és aki jóval többet írt, az jobb jegyet is kapott.
Na meg a sulinkban 61 századtól felfele kerekítenek, a tanár*,5-től enged javítani(3,49 voltam:D) és akkor engem nem, pedig lehetett volna javítanom, az az 1 század..Azért év közben is sokat tanultam, csak hát sokszor a tz-kben is olyan feladat volt h vagy érted v.nem.de általában sokat tudok írni, 1 oldal mindig megvolt.
Na és ilyenkor volt az, hogy csak pipát láttam a lapon, tehát semmi hiányjel meg áthúzás, és mégis 4-est adott.
A tanárt nem utálom, nem erről van szó, emberileg kedves nő, csak hát 11. év volt, és beleszámít azért már, nekem ezek a dolgok nem tetszenek, szerintetek rendjén van az ilyen?

Én magyarból voltam végig ötös, érettségin pedig gyenge négyest kaptam...
Inkább ne adott volna előtte 4 évig minden egyes dogámra ötöst, akkor legalább nem lettem volna benne biztos, hogy szóbelivel együtt meglesz az ötösöm. Eléggé mellbevágó volt, amikor megláttam, hogy mennyit adott a novellaelemzésemre.
Sajnálom :(:(
Azért nekem legalább odaírhatta volna, hogyha 1 hibát se írt oda, hogy mi baja van vele:S kérdezni meg általában nem lehet a tanáromtól, mert megsértődik:D:S

Nekem szinte minden tantárgyból így van, h fejre osztályoznak, s ha nem úgy hívnak, mint az osztály legnagyobb stréberét, akkor esélyed sincs, h 3-asnál jobbat kapj:/ Múltkor írtam egy 5-ös angol tz-t (mellesleg tanultam rá, és nagyon könnyá témakör volt) és majdnem újraíratta velem, mert ez nem lehet, h vki 3-as (am 4-es lennél, ha nem szívatna mindig) és 5-öst írjon:/
ENnyit erről, én évvégén szinte mindenből *,6-ra álltam, és nem kaptam meg a jobb jegyet. Kivéve töriből:) 17/L

Üdv! :D
Idén volt nekem érettségi töriből és ha úgy tetszik, akkor hasonló cipőben járunk. Figyeltem arra, amit a tanár mondott, a forrást elemeztem (készítettem vázlatot belőle, aláhúztam a lényeget, diagramokból számadatokat készítettem), igényesen fogalmaztam, logikusan, kronologikusan, feladatnak megfelelően és emellett nem adott maximális pontot az esszéimre amivel kb. 6%-ot buktam érettségin. Az a vicces, hogy a tanárunk borzalmas helyesíró volt végig, de néhány embernek kemény pontokat vont le helyesírásért - ami közben jól volt írva -, ami röhej!
Sajnos ehhez hozzá kell szokni, csak ezt tudom tanácsolni. Nálunk a jobbakat lerontották érettségin, de azok akik egyáltalán nem érdemeltek meg semmilyen kedvezményt, azok fenekét fényesre nyalták, egy-két helyen elnézőbbek voltak velük... Sajnos ez van.:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!