Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Pótvizsgán való bukás után...

Pótvizsgán való bukás után hogyan tudok sulit váltani?

Figyelt kérdés
Tehát tizeneggyedikes vagyok, és töriből pótvizsgáznom kell, hogy átmehessek 12-be. Úgy terveztem, ha nem sikerül a vizsga, sulit váltok. Ezt mikor és hogyan tudom elintézni? A vizsga 24.-én lessz. Tehát nem lessz sok időm elintézni. Előre is köszönöm!
2010. júl. 16. 20:21
 1/7 anonim ***** válasza:
22%
Nyelvtanból nem buktál meg?
2010. júl. 16. 20:27
 2/7 anonim ***** válasza:
22%
Mondj le róla, hiszen csak úgy nem vesznek fel oda, hanem vizsgáznod kell oda is. Márpedig nem sok esélyt látok rá, ha már buktál.
2010. júl. 16. 20:54
 3/7 anonim ***** válasza:
8%
Hogy lehet egyáltalán megbukni középiskolában? lol
2010. júl. 16. 21:07
 4/7 anonim ***** válasza:
85%

Húha, és nyelvtanból átmentél ilyen írással, hogy "tizeneggyedikes" meg "lessz"? Akkor már szerencsés vagy.

A dolog úgy megy, hogy keresned kell egy iskolát, ha nem vagy még 18 éves, akkor a szüleid közreműködésével (de amúgy sem hátrány, mert úgy komolyabb a dolog), ahova átvesznek. Az átvételről az igazgató dönt, egyáltalán nem biztos, hogy kell vizsgáznod, ezt nem tudom, melyik ujjából szopta a korábbi válaszoló. Ilyen esetben a felvétel feltételeit az igazgató határozza meg, lehet, hogy meg fog hallgatni pár szaktanár, lehet, hogy vizsgáztatnak, lehet, hogy felvesznek csak úgy. De nem kötelesek, egyedül a korábbi iskolád köteles továbbvinni, tehát neked kell megkeresned az új iskolát, amit már korábban is elkezdhetsz.

Ha ne adj'isten tényleg megbuknál, akkor ezt beírják a bizonyítványodba, ezután kikéred a bizonyítványt, azzal átmész az új iskolába, és ott leadod, ennyi. Lehet még egy kis papírmunka, de azt majd elmondják.

2010. júl. 16. 23:32
 5/7 anonim ***** válasza:
17%

"Az átvételről az igazgató dönt, egyáltalán nem biztos, hogy kell vizsgáznod, ezt nem tudom, melyik ujjából szopta a korábbi válaszoló."

- És utána Te is leírod, hogy talán vizsgáznia kell a felvételiért... Ami lehet, hogy csak egy megoldás, de eléggé valószínűtlen, hogy egy bukott diákot csupán a ejgyei alapján minen különösebb felmérés nélkül átvesznek.

2010. júl. 17. 07:41
 6/7 anonim ***** válasza:
Babám, szövegértelmezési nehézségeid vannak. Te leírtál valamit egyértelmű tényként, ami nem tény. Én leírtam többféle lehetőséget, amik közül az általad leírt megoldás csak egy. Érted a különbséget? Szerintem elég valószínű, hogy aki megbukott történelemből, azt ebből a tárgyból már nem fogják vizsgáztatni a felvételért, mert minek? Mivel húsz éve tanítok középiskolákban, elég jól látom, hogy a nem rendes eljárásban történő, menet közbeni felvételeknél többnyire _nincs_ vizsga. Kötheted az ebet a karóhoz, de attól még nem válik igazzá, amit írtál.
2010. júl. 17. 09:24
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! A hibákért bocsánat, csak 4éve lakom Magyarországon.
2010. júl. 17. 19:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!