Nagyon megterhelő a pedagógusok munkája?
Ha komolyan veszed, igen. Nem maga a tanítás rész, az még ma is öröm, élvezet lehet, de rengeteg fölösleges adminisztrációval és ...(nyomdafestéket nem tűrő szó)...-val veszik el a szabadidőd és azt az időd, amit amúgy a gyerekekre fordítanál, fordíthatnál.
Annyira stresszes, amennyire felveszed, hogy bárki beléd rúghat, hogy náladnál kb. mindenki jobban ért ahhoz, amit csinálsz, néha még a gyerek is ki akar oktatni, hogy szerinte hogyan kellene tanítanod. :D Viszont, ha jó közösségbe kerülsz (jó kollégák, jó vagy elviselhető főnök), könnyebb a terheket vinni.
A fizetés esszel kezdődik, és a-errel végződik, főleg kezdőként. Ahogy elhallgattam a fiatalabb kollégákat (nincsenek sokat - tényleg elöregszik a pálya), kb. nemigen lehet megélni belőle. Az enyém valamivel jobb.
Több mint harminc éve vagyok pedagógus, egyetlen percét sem bántam meg, szerintem az egyik legcsodálatosabb hivatás a miénk, de most mégis ott tartok, hogy nem bírom tovább, elegem van. :'(
Igen. Pillanatnyilag pánikrohamokkal küzdök, úgy érzem elbsztam az életemet. Szeretnék változtatni, de nem tudom milyen munkahelyet keressek, Magyarországon mindenhol agyonstresszelnek, egyszerűen ilyen az általános hozzáállás, hogy a munkahely mindenképpen szar kell legyen.
Nagyon szerettem tanítani, amíg nem alkalmaztak egy intézményben.
Ha van is szabadidőm, annyira lefárszt a munka, hogy nem tudom kihasználni, csak pihegek az oldalamon. Nem ilyen ember voltam, külföldön boldogultam egyedül, mászkáltam. Most teljesen magam alatt vagyok, és ez csak a 3.évem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!