Jó vagyok matekból, de egyfolytában félreszámolok?
Nem vagyok egy nagyon nagy matekzseni, de mindig is értettem és szerettem, és sosem akadtak nehézségeim, leginkább butaságokra nem bírok odafigyelni és nagyon felületes a feladatmegoldásom. Azonban az utóbbi időben ( 10.osztálytól kezdődően ) egyre több ilyen történik. Nem a használt formulában, logikában vagy megoldás menetében van kivetendő dolog, hanem abban, hogy egy éve folyamatosan romlanak a matekjegyeim, mert rosszul írom be a számológépbe(tulajdonképpen ezzel szembesültem dolgozatokban a legtöbbet), rossz számot másolok le, lefelejtek jeleket, felcserélem a betűket, holott jóra gondolok és tudom a megoldást, mégis idióta módra máshogy írom le és csak utólag tűnik fel...
Sajnos nem tudom, hogy mit tehetnék annak érdekében, hogy a figyelmemet stabilizálni tudjam, ezért szeretnék tanácsokat kérni, hogy hogyan is figyelhetnék oda hosszútávon a feladatokra és hogy legyek kevésbé szétszort, kapkodós, figyelmetlen. ( mellékinfó, hogy tanulmányaim során mindig 4-5-ös matekos voltam, viszont régebben aligha csúsztak be rosszabbak a négyesnél. Most pedig nagyon aggódom, mert ha ezzel nem kezdek valamit a matematika kisérettségiig, roppant kellemetlen lesz lol. )
#9 Ha nem jól lát, másképp látja a betüket, akkor szemészetre kell menni. De ezt nem írta a kérdező, úgyhogy feleslegesen keverted ide, és a következtetésed is rossz.
Jobban kell koncentrálni, kipihenten kell menni az iskolába, ennyi az egész. És gyakorolni a fejszámolást, de hiába mondtam te sem értetted meg.
Ha fejben legalább a nagyságrendeket kiszámolná, akkor nem hinné el azt a fals eredményt amit kidobott a számológép.
Ez is a modern elektronika átka, elbutulnak az emberek. Még amikor logarlécen számoltunk, ott meg kellett becsülni a nagyságrendet a karakterisztikák útján, mert egyébként csak a mantisszát lehetett leolvasni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!