Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Jó vagyok matekból, de egyfoly...

Jó vagyok matekból, de egyfolytában félreszámolok?

Figyelt kérdés

Nem vagyok egy nagyon nagy matekzseni, de mindig is értettem és szerettem, és sosem akadtak nehézségeim, leginkább butaságokra nem bírok odafigyelni és nagyon felületes a feladatmegoldásom. Azonban az utóbbi időben ( 10.osztálytól kezdődően ) egyre több ilyen történik. Nem a használt formulában, logikában vagy megoldás menetében van kivetendő dolog, hanem abban, hogy egy éve folyamatosan romlanak a matekjegyeim, mert rosszul írom be a számológépbe(tulajdonképpen ezzel szembesültem dolgozatokban a legtöbbet), rossz számot másolok le, lefelejtek jeleket, felcserélem a betűket, holott jóra gondolok és tudom a megoldást, mégis idióta módra máshogy írom le és csak utólag tűnik fel...

Sajnos nem tudom, hogy mit tehetnék annak érdekében, hogy a figyelmemet stabilizálni tudjam, ezért szeretnék tanácsokat kérni, hogy hogyan is figyelhetnék oda hosszútávon a feladatokra és hogy legyek kevésbé szétszort, kapkodós, figyelmetlen. ( mellékinfó, hogy tanulmányaim során mindig 4-5-ös matekos voltam, viszont régebben aligha csúsztak be rosszabbak a négyesnél. Most pedig nagyon aggódom, mert ha ezzel nem kezdek valamit a matematika kisérettségiig, roppant kellemetlen lesz lol. )

2019. szept. 5. 23:01
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

#9 Ha nem jól lát, másképp látja a betüket, akkor szemészetre kell menni. De ezt nem írta a kérdező, úgyhogy feleslegesen keverted ide, és a következtetésed is rossz.

Jobban kell koncentrálni, kipihenten kell menni az iskolába, ennyi az egész. És gyakorolni a fejszámolást, de hiába mondtam te sem értetted meg.

Ha fejben legalább a nagyságrendeket kiszámolná, akkor nem hinné el azt a fals eredményt amit kidobott a számológép.

Ez is a modern elektronika átka, elbutulnak az emberek. Még amikor logarlécen számoltunk, ott meg kellett becsülni a nagyságrendet a karakterisztikák útján, mert egyébként csak a mantisszát lehetett leolvasni...

2019. szept. 6. 16:24
 12/13 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm mindenkinek, hogy időt szántatok válaszolni, és minden opciót figyelembe fogok venni. Igazatok van, hogy sokkal lassabb tempóban kell írnom/gépelnem és remélem, hogy ha ezt egy biztos önkontrollt gyakorlok, akkor javulni fog a helyzet. Ezen kívül a double-check. Igaz, hogy tényleg rettentő gyorsan akarok végezni a feladatokkal és ezzel valószínűleg csak magamat húzom le. Ettől függetlenül szakemberhez szeretnék fordulni, hogy most már pontot tehessek a hülyeségem végére. ( #4, #5, #6, #8: különösen köszönöm a válaszadást! mindenkinek ment a zöld, btw. )
2019. szept. 6. 16:46
 13/13 A kérdező kommentje:
#11-nek: ezzel egy kicsit vitatkoznék, mert a nagyságrend, meg a realisztikus végeredmény realizálása nem esik túl a tudásomon, sőt, sokszor van az, hogy pont nem hiszem el az eredményt, de ha vissza is számolom, mert valószerűtlennek tartom, azt a kérdezett probléma miatt általában rosszul végzem el. Viszont neked is köszi a választ, a fejszámolást még mindenképpen szeretném gyakorolni. :)
2019. szept. 6. 16:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!