Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Felvételizők közül van még...

Felvételizők közül van még így valaki?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van még itt olyan,aki nem kapta meg a regisztrációs levelet?Én még nem kaptam meg és már kezdek aggódni.:S Már betelefonáltam korábban,hogy miért nem küldték még,azt mondták,hogy legyek türelemmel.Amúgy halmozottan hátrányos helyzetű vagyok.

A másik,hogy még elseje körül beküldtem az érettségi másolatát,de még azt a papírt sem kaptam meg,ami jelezné,hogy átvették és itt sem látom,hogy feldolgozás alatt lenne.

Más is van így?Mit csináljak?:S

2010. júl. 14. 10:09
 1/9 anonim ***** válasza:
telefonálj, ha nem használ akkor menj be az irodába és verd ki a balhét. Csapj az asztalra, borítsd rájuk, törd be a fotocellás ajtót (ha van). homar.blog.hu-n találsz még más érdekérvényesítő ötletet, amik tényleg használnak.
2010. júl. 14. 10:23
 2/9 anonim ***** válasza:

Anno 2006-ban regisztrációs levelet csak azután kaptam, hogy kihirdették a ponthatárokat.

Meg gondolj bele. Még nem volt ponthatárhirdetés, nem tudod felvettek e egyáltalán, akkor az egyetem minek küldjön regisztrációs levelet előre? Pl. egy egyetemre jelentkeztek 5000-en, ebből 3000 hallgatót felvesznek. 2000 regisztrációs levelet küldeni teljesen felesleges, mert 2000 embert nem fognak felvenni, mert nincs hely. Ráadásul rengeteg pénz, nem egy lapból áll, még reklámokkal is kínoznak majd a bankok, hogy náluk nyiss számlát, ha még nincs. De ez egy nagyvonalú példa, csak számokkal dobálóztam, meg nem is teljesen így van.

Elutasító levél viszont tényleg csak "Sajnálattal értesítjük..." levélből áll. Kaptam ilyet is.

Ponthatárhirdetés után fogják kiküldeni. Azt hiszem, nekem aug.11-ig kellett vagy meddig visszaküldeni a beiratkozási szándékomat., ha ajánlottan adod fel, másnap megkapják. Max hétfőn, ha pénteken adtad fel =). Szóval még nem kell aggódnod. Van időd.

2010. júl. 14. 11:57
 3/9 anonim ***** válasza:

Regisztrációs levelet én sem kaptam. :S:) Nekem jár a GYVT (rendszeres gyermekvédelmi támogatás), gondolom te is ezért nem kaptad még. Olvastam, hogy tavaly is júliusban érkezett, meg már rengeteg kérdés foglalkozott ezzel... Olvastam felvin, hogy kb. 4000 hátrányos helyzetű felvételizett, szóval gondolom időbe telik nekik az, hogy mindenki eljárásdíját kikalkulálják és betegyék a borítékba - de ez nem mentség a 3 hónapos késésre. :S

Nagyon készséges munkatársak állnak rendelkezésedre, ha felvin a kapcsolat menüpont alatt írsz nekik e-mailt. Most sok munkájuk van a pontszámítás miatt, de szerintem 1-2 napon belül válaszolnak. Esetleg ha Bp-en laksz, akkor be is mehetsz az Educatio Nonprofit Kft-be, vagy mi az üzemeltetője és személyesen megbeszélheted velük, de a tévé minden évben tele van vele, hogy az "E-felvételit ajánljuk azoknak, akik az utolsó percig halogatták", lehet nem lett volna hülyeség megfogadnod... :)

Remélem, segítettem! :D

2010. júl. 14. 12:02
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.Kicsit megnyugodtam a regisztrációs levél miatt.

Azonban az érettségi még mindig nem hagy nyugodni.Kb. 2 hete adtam fel,de még semmi "nyoma".Nem jelzi a Felvi és még a papír sem jött meg,hogy átvették volna(a tértivevény).:S

Remélem ebből nem lesz gond és feldolgozzák addig.Nem szeretnék lemaradni ez miatt a felvételről...

2010. júl. 14. 12:11
 5/9 anonim ***** válasza:
hátha a felvin nincs semmi nyoma, hogy elkezdték feldolgozni az érettségid, és a TV sem jött meg akkor a postán is balhéznék egy kicsit. Ez így már tényleg gázos, ha be sem futott hozzájuk a leveled...
2010. júl. 14. 13:05
 6/9 anonim ***** válasza:

Kedves 2. válaszoló, azt se tudod miről beszélsz. A regisztrációs levelet nem az egyetem küldi, de ne zavarjon.

Kedves 4. válaszoló, tudod, ennek a sok rinyáló hátrányos helyzetűnek szimplán annyi a problémája, hogy 9 nap múlva ponthatár húzás, viszont a FELVÉTELI DÍJAT be sem tudja fizetni, mert nem kapta meg a regisztrációs levelet, amiben benne van a csekk!!! (Már akinek az 50%-ot fizetni kell)

2010. júl. 14. 13:20
 7/9 anonim ***** válasza:

Én sem kaptam még regisztrációs levelet, gondolom a gyermekvédelmi támogatás miatt. De minden fel van már dolgozva, szóval nem aggódom annyira.

Arról viszont nem tudtam eddig, hogy kell majd fizetni nekünk is. o.O

2010. júl. 14. 13:53
 8/9 anonim ***** válasza:

Ha csak gyermekvédelmid van, akkor hátrányos helyzetű vagy, és ki kell fizetni a felvételi díj 50%-át.

Halmozottan hátrányos helyzetűeknek nem kell fizetni semmit. Nekik nyilván nem olyan fontos. Én viszont az előbbi csoportba tartozom, és mivel nincs csekk, nem tudok fizetni, és a pénz be se ér addigra, mire ponthatár húzás van, de nem gond.

2010. júl. 14. 15:35
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!:)

Megnyugodtam,megérkezett az érettségi-fénymásolat,már láthatók a pontjaim! :)

Kevesebb,mint egy hét és minden kiderül! =D Hajrá minden "sorstársnak"! ;)

2010. júl. 15. 23:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!