Meghúztak 2tantárgyból is. Erre a döntésre jutottam. Vélemények?
Nagyon-nagyon nehezen tanulok. Pl több órát vesz igénybe egy 4versszakos vers megtanulása....Iszonyú nehéz tanulnom és könnyen felejtek. Minden erőfeszítésem hiába mindig csak kudarc ért. Minden nap jártam a fontosabb tantárgyakból külön órára és még így sem ment. Most meg jöttek a bukások. A többiek is csak úgy néznek rám mint egy buta emberre, de nekem családom sincsen akik támogatnának. Pszichológushoz is jártam, de az csak addig volt jó amíg őszintén beszélhettem valakivel. Aztán letelt a 1,5-2óra és minden ugyanolyan volt mint előtte.
Kikészültem attól, hogy hiába a sok erőfeszítés semmi sem sikerült. Arra jutottam abbahagyom az iskolát. Pontszámaim nem lennének elegendőek az adott iskolába és akkor megint egy kudarc érne. Nem bírom ezt sok kudarcot:( Rossz látnom, hogy más egy szünet alatt megtanul oldalnyi szöveget én meg jó ha 2 sort meg tudok jegyezni.
Tudom, hogy az iskola fontos és anélkül élni sem lehet a mai világban, de nekem sehogy sem sikerül. Az is lehet, hogy egy lesüllyedt ember leszek ha abbahagyom, de már úgy érzem feladtam a küzdelmet.
Nagyon szépen kérlek titeket, hogy ne támadjatok a válaszotokkal. Nyugodt hangnemben fogalmazzátok meg. Köszönöm szépen!
Te amiről beszélsz (több oldalas szöveg, verstanulás) csak magolás. Az nekem sem megy. Sosem tudnék elővenni egy százoldalas könyvet és nyálazgassam, magolgassam. Nekem nem a memóriámmal van gond, hanem a kitartásommal. Az első pár oldalnál meg is unnám. De nem keseredtem el, mert soha nem is akartam bölcsész lenni.
Ajánlom, hogy próbáld meg a matekot, utána a fizikát. Ha most azt mondod, hogy nem megy, vegyél elő egy könyvet amelyben az alapoktól le van írva részletesen minden. Ha az megy akkor belőled nagy ember lesz. Én is most a mérnökire járok, vannak magolós tantárgyak, de nagyon kevés. A megértésen alapszik az egész...és ahogy már mondták, az írásodból látszik, hogy értelmes gyerek vagy.
Fel a fejjel...inkább legyél egy kitartó "buta", mintsem egy vesztes aki már feladta. Ha kilépsz csak megerősíted azon emberek hitét akik butának gondolnak. Amúgy buta emberek nincsenek...csak beképzeltek, meg lenézőek.
Köszönöm szépen a bátorítást! :)
Sajnos egyéb okokból kifolyólag nem túl jó a kapcsolatom a családommal és már kicsi korom óta mindent magamnak kellett megoldanom. Olykor barátoktól kaptam támogatást, hogy ne adjam fel sikerülni fog, de mégsem olyan mint amikor átölel valamelyik szülő és azt mondja: -Semmi baj kincsem, majd legközelebb jobban sikerül! :(
A két legfontosabb tantárgy: magyar, matek...
Matek: nem vagy diszkalkuliás?
Magyar: Mire kaptad az egyeseket? Mindegyiket csak versmemoriterre?
előző
20:01-es:
Azt mondták a matekra,hogy több időre lenne szükségem az értelmezéshez amúgy tudok számolni. Hiába van róla papírom, (hogy több időre lenne szükségem) nem foglalkoztak vele az iskolámban. Ezáltal volt, hogy a feladatsorok felét éppen meg tudtam oldani.
A magyar meg igen, több részt a versekre kaptam. A tanárunk egyszerre kérdezett ki 8versből úgy, hogy elkezdett egy versszakot és folytassam. Nem tudtam...hát így jártam. A másik ok, hogy szerinte katasztrófa a magyar tudásom, szerényes a szókincsem és úgy fogalmazok mintha nem is magyar lennék. Az egyik fogalmazásról direkt hiányoztam, hogy megtudjam miből írtak. Miután elmondták megkértem a külön tanáromat írjuk meg közösen legalább egy négyes érdemjegyűre. Betanultam, megírtam a tanáromnál. Mit is mondjak? Nem volt egy olyan sor amibe ne írt volna bele. Sehogy nem tudtam megfelelni neki.
09:21-es: Nagyon szépen köszönöm!:) Bátorító és egyben boldogító, hogy ismeretlenül kapok lelki támogatást! Köszönöm!
Azért írom hogyha valaki esetleg visszaolvasná:
sikerültek a vizsgáim! A matek 86%-os lett a magyar meg 92%-os. Nem adtam fel, megcsináltam!! :) Köszönöm még egyszer a segítséget!!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!