Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Kérdések az ELTE TÁTK karával...

Kérdések az ELTE TÁTK karával kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Sziasztok, idén ősszel kezdek az ELTE TÁTK karán. Sajnos a gólyatáborba nincs lehetőségem elmenni. Nem igazán tudom hogy működik ez az egész egyetem, egyre több a kérdés bennem és már rengeteg mindent elolvastam az ELTE és a kar honlapján is, mégis úgy érzem lila gőzöm sincs az egészről :(

A Neptunon és a Qtéren is regisztráltam, megvan a jelentkezési lapom, stb.

Kérdéseim:

1. Hogy működik a tárgyfelvétel és meddig tart a határidő amíg ezt az egészet meg tudom csinálni?

2. A kötelező tantárgyakat miért kell kiválasztanom ha kötelezőek? A választható tantárgyakból mennyi kell?

Azt sem tudom ez az órarend dolog hogy működik, nem látom át a weboldalt.

3. A személyes beiratkozás szeptember 5-én pontosan hány órakor lesz? Azt tudom hogy mit kell vigyek de ott még elmondanak valamit?

4. Hogy kell a ZH-ra, dolgozatokra jelentkezni?

Nagyon örülnék ha valaki tudna segíteni, akár privát üzenetben is, írtam az ELTE HÖK-nek de nem kaptam választ a kérdéseimre.

A privát üzeneteket is elolvasom.

2019. aug. 26. 19:40
 1/4 anonim válasza:
100%
Szia, én bár nem tátk-os vagyok, de ELTE-s már harmadik éve. Először is nem kell félni ezektől az adminisztratív dolgoktól, közel se olyan para az egész, mint tűnik. A tárgyfelvétel tegnap (08.30)20:00-kor kezdődött, most én is sok társadalomtudományi karos órát vettem fel. Igazából ha eligazodsz a neptunban, hogy hol a tárgyfelvétel, beírod az egyetem honlapjáról letölthető tanmenet/tantárgylista alapján a tárgykódot (fontos, hogy kód alapján keress MINDIG mert a kód számít, ugyanazzal a névvel de más kóddal lehet fent több tárgy, a Kód a legfontosabb!) beírod a keresőbe, kiadja a tárgyat és felveszed. Van ahol több tanárhoz, több órát hirdetnek (altalában gyakorlat) ott válogathatsz, hogy melyik időpont vagy tanár a szimpibb (a tanároknak a markmyprofessor honlapon tudsz utána nézni). Minden kötelező órát vegyél fel. Vannak kötelezően választhatók (ez azt jelenti, hogy pl nálunk kötelező második szláv nyelvet választani, de mi választjuk ki, hogy melyik nyelvet) és kell teljesíteni a képzés alatt bármikor 10 szabadon választható kreditet (nálunk ennyi, a pontos számról a kar/szak honlapján informálódj). Ezek az ELTE bármely szakának bármely órái lehetnek (ajánlott olyat, aminek nincs előfeltétele tehát nem egy másik órára épül). A személyes beiratkozást nem tudom hánykor lesz, a honlapon kint kell lennie vagy keress fb csoportot, minden karnak és szaknak van, ahol erről tudsz kérdezni. Zh-ra nem kell jelentkezni (általában) az olyan mint egy doga, a tanár szól h melyik órán lesz és ennyi. Vizsgára pedig majd vizsgaidőszak előtt a neptunban, de addigra már mindent tudni fogsz. A gyakorlati óráknál van olyan, hogy a tanári ajtajára kitesznek egy lapot az időpontokkal meg a helyekkel és mindenki írja be magát. Ez tanár, szak, óra függő. Mindenesetre most még nem kell vele foglalkoznod. Remélem tudtam segíteni, ha van még kérdésed, írj nyugodtan! Szép hétvégét és jó évkezdést ;)
2019. aug. 31. 12:59
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Gólyatáborban nem erről van szó, beiratkozáskor mondják el.

Ott megismerkedhetsz másokkal és együtt eligazodtok.

Én lassan 10 éve végeztem, akkor kezdtük használni a qteret és még etr volt, szóval ezeket nem tudom most hogy vannak, de biztos sokat segítenek majd.

Senki nem úgy megy oda, hogy tudja hol kell vizsgára jelentkezni.

Kérdezhetsz másokat, a tanulmányi ügyintézőhöz is mehetsz.

2019. aug. 31. 14:54
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Tatkn beiratkozaskor megmutatjak hogy kell felvenni az orakat :)

En tatks vagyok ha gondolod szivesen valaszolok :) kotelezokbol vegyel fel mindemt, kotelezoen valaszthatokkal meg raersz majd azokbol a targyakbol majd 6 kreditet kell teljesitened, illetve a szabadon valaszthatokbol 12-t (felteve ha nemzetkozi tanulmanyoke jelentkezte.). :)

A ZHkra nem jelentkezel majd csak a vizsgakra kell amik decemberben lesznek de azok meg boven odebb vannak, azt is majd neptunon keresztul tudsz :)

A targyfelvetelt a szorgalmi idoszak 1.heteben tudod meg modositani szoval erdemes 5en miutan megmutattak felvenni mindent , :)

2019. szept. 1. 10:31
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos válaszokat, ment a like! :)
2019. szept. 15. 23:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!