Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » BKV bérlet diákigazolvány...

BKV bérlet diákigazolvány váltásakor?

Figyelt kérdés

Szeptembertől megyek egyetemre Budapesten, és arra lennék kíváncsi, hogy a gimis diákigazolványommal (ami elvileg 2021-ig révényes, de rajta van egy matrica is, ami meg azt írja, hogy a 2018/2019-es tanévben lehet csak használni), vehetek-e havi BKV bérletet?

Lesz több program, gólyatábor is Pesten, emiatt utaznom már kell majd, de elvileg a beiratkozásig, ami szeptember 4., még el sem kezdhetem csináltatni az új igazolványomat, a régi meg lejár az új tanév kezdetével. Így akár több hét is lehet, mire megkapom az újat, és addig vagy vonaljeggyel kellene utaznom, vagy megvenni a bérletet a régi diákomra. Mert úgy tudom, hogy Pesten már a diákigazolvány számára állítanak ki bérletet.

Van rá lehetőségem, hogy használjam hó végéig a régi diákomat, vagy tudok újat kérni/átíratni a számot a bérleten, hogy az új igazolványommal utazhassak?

2019. aug. 22. 20:44
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Október végéig érvényes a 18/19-es matrica, szóval használhatod a régi diákodat :)
2019. aug. 22. 20:53
 2/5 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a választ! El sem hinnéd, már ilyen apróságok miatt is napok óta ezen kattog az agyam éjszakánként... :D
2019. aug. 22. 20:58
 3/5 anonim ***** válasza:
50%
Akkor nem ajánlom az egyetemet, nagyon nem, ennél sokkal felemésztőbb gondjaid lesznek, tele stresszel. Nem egy embernél pánikbetegség is kialakul. Vigyázz magadra!
2019. aug. 23. 13:19
 4/5 anonim ***** válasza:
Természetes, hogy éjszakánként ezeg kattog már az agyad, tavaly ilyenkor én is így voltam, mint most te. :)
2019. aug. 25. 22:41
 5/5 A kérdező kommentje:
Szerintem meg egyáltalán nem azon múlik az egyetemi alkalmasságom, hogy mennyire vagyok izgulós, aggódó típus, aki képes százszor is végiggondolni magában mindent. :)
2019. aug. 27. 15:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!