Vizsgaidőszakban kb hány nap van a vizsgák között?
Dec 16től február 1-ig lesz a vizsgaidőszak, amit itthon szeretnék majd tölteni leginkább (koleszban fogok lakni), de ahogy olvasgatok úgy tűnik ez eléggé irreális, általában meg lehet úgy oldali az időpontokat hogy 'tömbösítjük' őket? Hány vizsga szokott lenni?
Meg azt is olvastam, hogy karácsony és szilveszter között nincs vizsga...
A tanárok úgy hirdetik a vizsgákat, ahogy akarják, a hallgatók úgy veszik fel, ahogy akarják. Nincs erre bevett szokás. A TVSZ-ben általában szabályozva van a minimum szám, de ez is sokszor egyetemenként eltér. Hogy most a tanár 3 vizsgát rak első hétre, aztán csak javítót, vagy minden hétre rak egyet, az rajta múlik. Ahogy az is, hogy karácsony és szilveszter közé rak vizsgát vagy sem.
Nekünk pl. van olyan tanárunk, aki fixen pénteken/szombaton vizsgáztat a levelezősök miatt, van olyan, aki tök más napokra rak időpontot, de szinte minden hétre, olyan is van, akivel meg lehet beszélni az időpontokat, de olyan is, akivel nem.
Álom, álom, édes álom!
Ha már most ezen gondolkozol, elárulom én hogyan csináltam: amiből lehetett megajánlottal jegyet szerezni évközi zh - kal, azokra nagyon figyeltem. Még karácsony előtt megcsináltam minimum 2-3 nehezebbet, még élénkebb volt a tudás. Volt bizony, hogy december 23-án vizsgáztam. Aztán hazahúztam és január végén a többit. Kb 8-10 vizsgám lehetett az első másfél, két évben vizsgaidőszakban. De ha a tanár nem hirdet meg csak heti egyet, akkor így jártál. Ezt nem tudod megtervezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!