Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szakdolgozat címmel krízisbe...

Szakdolgozat címmel krízisbe jutottam?

Figyelt kérdés
Egy nagy emberrel szeretnék foglalkozni, akinek nevétnem írnàm le, de ezreket mentett meg. Ami adott nekem hozzà, ahogy màsok írtak róla, és egy önéletrajz. Én emberi szempontból akarom vizsgálni, voltaképpen tettét erkölcstanilag, s azt mit miért tett, vizsgàlnàm. A tanárral, akivel beszéltem, nem túl kedves , sőt ellenzi, mert az illető nem magyar, és szerintem az is bàntja, hogy nő létemre nem gyerek babusgatàs érdekel, hanem sokkal komolyabb dolgok. A kor rendszerét nem merem vizsgàlni, nagyon rizikós. Szóval diszkréten akarom fogni a dolgot, de nem tudok címet, hogy kezdeném el? Esetleg tanàcsban,ötletben kérek segítséget. Köszönöm szépen előre is.

2019. aug. 14. 12:20
 1/10 anonim ***** válasza:
84%
A szakdolgozat tudományos munka, te pedig regényt akarsz írni. Nem lesz jó.
2019. aug. 14. 12:27
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Hát ez így érdekes... Főleg, mert azért a tetteit nyilván befolyásolták a körülmények, tehát az, hogy nem beszélsz a korról, hiba.

Szerintem örülj, hogy nem mondta a konzulensed, hogy keress normális témát.

Mondjuk nem tudom, hogy miért titkos egy nagy ember neve :D

2019. aug. 14. 12:32
 3/10 anonim ***** válasza:
90%

"Lélekrajz egy mentőangyalról"

Alcím: "XY élete és munkássága"

2019. aug. 14. 12:47
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Elég komolytalan ez, amit felvázoltál. Milyen szakra jársz? Milyen szinten?
2019. aug. 14. 13:30
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Ez igy nem szakdolgozat tema, mert nem kutatas. Amint kitalalod, hogy mi az amit kutatni szeretnel (hogy x erkolcsileg mit miert tett, az nem az, ezert is jutottal zsakutcaba), rogton lesz cimed is, hiszen meg fogod fogalmazni, hogy mit kutatsz.
2019. aug. 14. 14:24
 6/10 A kérdező kommentje:
3: Nagyon szépen köszönöm. Közben délután kigondoltam egy frappáns és egyszerű címet.
2019. aug. 14. 18:33
 7/10 A kérdező kommentje:

5:

Mi az, amit kutatok? Nála, nincs igazából kutatás, csak az, amit mai napig nem értenek, miért tette az adott kor körülményeiben, amit tett az életét kockáztatva is!

Na, ez az, amivel én foglalkozni szeretnék.

A többieknek:

Köszönöm, hogy a tanár pártját fogjátok. Egy tanár dolga nem az, hogy lebecsmérelje a másikat, hanem, hogy segítségére legyen. Mellesleg, hogy jobb képet adjak, azt gondolta elsőnek rólam, hogy rossz szándékkal fogtam témába és egy új despota művet akarok alkotni XD

Szóval, fél óráig magyaráztam, mire megértette és utána közölte, neki nem tetszik sem a cím, sem téma és szépen megadta, hogy ő neki mit kell írni.... azt hiszem az én munkám lesz, nem az övé.. :P

2019. aug. 14. 18:36
 8/10 A kérdező kommentje:

2:

Köszönöm. Akkor az eredeti elgondolásom, hogy korral is foglalkozni kell, mert nagyon nagy, sőt hatalmas kiindulópontja az egész mentőakciónak, jó. :) Köszi a megerősítést!

2019. aug. 14. 18:37
 9/10 anonim ***** válasza:
87%
"Nála, nincs igazából kutatás, csak az, amit mai napig nem értenek, miért tette az adott kor körülményeiben, amit tett az életét kockáztatva is!" - ez tok jo, es ezzel mas mufajban semmi gond nem is lenne, de a szakdolgozat egy onallo kutatas, amihez modszertant kell valasztanod, es uj megallapitasokra jutnod az adott temaval kapcsolatban. A tanar nem gondolnam, hogy gonoszsagbol mondta volna azt amit, hanem azert mert amit irsz az nyilvanvaloan egy leiras lesz, amihez "csak" hozzairod a sajat gondolataidat. Ez viszont igy nem szakdolgozat, es el fogjak kaszalni, mert fogjak benne latni a kutatasi munkat.
2019. aug. 14. 21:23
 10/10 anonim ***** válasza:
95%
*nem fogjak. Nem bantani szeretnelek, en iden irtam a sajatomat, es nalunk is ez volt az elso szamu ok, amiert vizsgara sem engedtek az embereket, mert egy leiro szöveget irtak meg x helyzetrol/tortenesrol/emberrol. Neked van egy nagyon jo temaalapod egyelore, amit lathatolag szeretsz, innen indulj ki. Volt-e valami hatasa pl.? Ha igen mire? Pozitivan, negativan befolyasolta-e azt az x dolgot? İlyen kerdesek menten el tudsz indulni, es akkor kutatas lesz belole :). Amihez mar meg tudod talalni hogy melyik modszertan a legmegfelelobb hozza.
2019. aug. 14. 21:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!