Milyen szakdolgozat témát tudnátok ajánlani biológiából?
Szerintem beszélhetnél az ember DNS-éről és a mutációkról (akár sugárzásról, rákról), erről át lehet térni az evolúcióra... Ez főleg akkor jó, ha van a családodban, vagy ismerőseid között Down-szindrómás/albínó/sarlósejtes vérszegény, stb. így megvan a személyes ok, hogy miért érintett meg a téma.
Vagy lehetne téma a táplálkozás: a szegénység a világon, ennek következményei. Éhezés, kevés jódbevitel, nitrogéngazdag talajba fúrt kutak. Gazdag területeken elhízottság, ízfokozók, színanyagok hatása a szervezetre, cukorbetegség (akár onnan elkedve, hogy hogyan használják fel a sejtek a cukrot, miért van rá szükség, addig, hogy cukorbetegség kezelése), táplálkozási zavarok, mint anorexia, bulimia, meg az, amikor agyba főbe kondizni járnak az emberek...
Mi ilyesmiket veszünk biológia órán, remélem hasonló az elvárás külföldön is.
Hálás köszönet a válaszokért Mindenkinek! :)
Génekről, és mutációkról szóló szakdogát nem nagyon mernék bevállalni. Valahogy nem csalogat a téma, de ettől még egy opció lehet ez is (ha nem nekem, majd másnak).
Viszont a környezetvédelmis- táplálkozásos igazán ötletes!! Meggondolandó!
Még mindenképp írok addig, hogy hogyan döntöttem. Ötletek attól még jöhetnek. :)
Igen, külföldön is nagyjából ilyenek az elvárások, tanterv.
Kicsit elindítottatok egy úton, köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!