Lehet ennyit tanárként keresni, vagy csak hazudta az ismerősöm?
Van egy ismerősöm, aki infótanárként dolgozik, lassan 10 éve, egy informatikai szakgimiben.
Főiskolai végzettsége van, vagyis a 4 éves volt a szak amit végzett. Hivatalosan azt hiszem "általános iskolai tanár, informatikai szakiránnyal" a végzettségének a neve.
Mivel nem egyetemi végzettsége van, ezért csak óraadó és szakmai tárgyakat tanít, de nem érettségiztethet.
Elmondása szerint, 210 ezer forint nettót keres, de most fog felmenni ped2-be, és akkor majdnem 250-et megkeresi.
Ezt így kicsit soknak tartottam, mert mindenhol azt hallani, hogy alig kapnak 150-et még az osztatlan egyetemi képzést elvégzett tanárok is. Úgy tudom 20-25 órája van, osztályfőnök is egyben. 1 szakos tanár.
Egy másik közös tanár végzettségű ismerős pont hencegett neki előttem, hogy nem tanárként dolgozik, és így 210-et kap. És fura hogy pont ugyan azt az összeget mondta a kérdésben szereplő ismerősöm is, mintha nem akarna szégyenkezni vagy valami.
Kereshet ennyit egy egyszakos, főiskolai végzettségű tanár? (Csak az iskolából?)
Ti mennyit kerestek hasonló végzettséggel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!