Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Most akkor ez hogy is van?...

Most akkor ez hogy is van? (pontszámítás)

Figyelt kérdés

Jövőre érettségizem, felvin beírtam a jegyeket meg érettségit(találomra)

A számodra kedvezőbb számítási mód: Érettségi pont kétszerese + többletpontok ez kijött 170re

míg ez:

Tanulmányi pont(max. 200 pont)

Középiskolai eredményből(max. 100 pont) 77

Érettségi átlagból(max. 100 pont) 71

Tehát összesen 337 pont, de eddig nem úgy volt, hogy csak érettségis duplázás és akkor a tanulmányi jegyek nem számítanak?

Bocsi, még nem vagyok jártas ebben :)

2010. júl. 12. 16:12
 1/5 A kérdező kommentje:
az utolsó előtti mondatot úgy értem, hogy ha az érettségi pontszámítása a kedvezőbb...dehát persze, ez a logikus, így jönnek ki a több pontok , csak eddig mindig úgy olvastam itt is, hogy akkor tanulmányi pont egyáltalán nem számít
2010. júl. 12. 16:17
 2/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Attól függ, hogy melyik a számodra legkedvezőbb számítási rendszer. Ha az érettségid eredményei jobbak lesznek a középiskolában szerzett pontjaidnál, akkor csak az érettségi pontjaid kétszeresét fogják nézni. Ha viszont mégsem sikerül olyan jól, számítják a középiskolából hozott pontjaid is. Minden attól függ, hogy hogyan sikerül az érettségid.A számodra legkedvezőbb számítási módszert fogják alkalmazni, ez biztos! Sok sikert!

2010. júl. 12. 17:10
 3/5 A kérdező kommentje:
Aha, értem:)) akkor az jó h belevonja azt is:)
2010. júl. 12. 17:40
 4/5 anonim válasza:
Érettséginél két tárgyat néznek. Ha töri szakra szeretnél menni, a kutyát sem fogja érdekelni pl. a matematika. Így ha van két gyenge, 80os érettségid, azt duplázzák meg. Így jön ki a 320pont.
2010. júl. 12. 20:38
 5/5 A kérdező kommentje:
nálam a legjobbat fogják nézni, nincs olyan h ez meg az kell
2010. júl. 13. 13:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!