Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A mérnökök többsége nem...

A mérnökök többsége nem szereti a közgazdaságtant?

Figyelt kérdés
Mérnöknek tanulok, van pár gazdasági tárgyam. Mikor ezek szoba jöttek, akkor az összes mérnök csoporttársam, ismerősöm csak szidni tudta, hogy mennyire nem érdekli őt, mennyire nincs értelme, mennyire felesleges, kamu az egész stb. Ez olyan 6-7 ember. Olyannal még nem beszéltem, aki ezek ellenkezőjét állította volna, ami számomra meglepő, mivel nekem tetszettek ezek a tárgyak is, érdekeltek, es a későbbiekben lehet h ranyomok egy gazdasági képzést a mérnök diplomámra. Persze 6-7 véleménye nem elég, hogy erről messzemenő következtéseket vonjak le, így merült fel a kérdés.

2019. aug. 4. 16:44
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
20%
Szerintem ez pont olyan értelmetlen általánosítás, mint pl. hogy "a lányok jól főznek". Több mérnök ismerősöm is van, aki elvégezte a mérnök-közgazdászt is, pedig nem lett volna nekik kötelező, de érdekelte őket.
2019. aug. 4. 19:32
 12/21 anonim ***** válasza:
18%
Nálunk azok mennek más irányba, akik sikertelenek a szakon. nem javaslom a közgazdász diplomát, inkább csinálj meg egy értelmes mestert vegyészmérnöki után, pl. vegyészmérnöki vagy hasonló MSC.
2019. aug. 4. 19:37
 13/21 anonim ***** válasza:
12%
Amúgy meg azért se szeretjük a közgazdaságtant, mert nagyon unalmas, számolni meg a nélkül is tudunk.
2019. aug. 4. 19:38
 14/21 anonim ***** válasza:
73%

12,13:

Hú, na itt a tipikus mintapélda a mérnöki lenézésre :DD

2019. aug. 4. 19:41
 15/21 anonim ***** válasza:
82%

9:

Gondolom ez a BME-GTK lehetett. Nem tudom ott hogy van, de pl a Corvinuson nekem a tanulás mellett nem sok időm van bulizgatni, szomszédolgatni.

2019. aug. 4. 19:46
 16/21 Silber ***** válasza:
36%

14: ne keverjük össze a tanulókat a valóban mérnöki munkát végzőktől...

#13 maximum hallgató.

2019. aug. 4. 20:29
 17/21 anonim ***** válasza:
35%

,,maximum"

Kedves :D Ő pont a hallgatókat kérdezte, akkor mi a baj? A dolgozól már rég elfelejtették, milyen is volt az a fél év közgazdaságtan az egyetemen, ha egyáltalán még volt nekik akkor.

2019. aug. 4. 20:38
 18/21 anonim ***** válasza:
71%

A félreértést az okozhatja, hogy a műszakisok a saját BME-GTK-jukról általánosítanak az ország összes közgazdász hallgatójára, illetve gazdasági karára. Tovább súlyosbítja a helyzetet, hogy csak azokat veszik észre, akik alig járnak be órákra, buliznak és tesznek a világra. Azokat viszont nem, akik a könyvtárban tanulnak hetente többször, AK, PSZ, NG, GPME szakosok, rendesen járnak órára, a szorgalmi időszakot megpróbálják produktívan és kicsapongásoktól mentesen eltölteni valamint 470 fölötti átlagpontszámot hoznak, ami az országban a legmagasabb (BCE-GTK NG).

Az igaz, hogy a műszakin több a matek, de nem mélyebb. Pl. a valséget és a linalgot mélyebben tanulja a közgázos hallgató, miközben geometriára nincs szüksége.

2019. aug. 4. 22:10
 19/21 anonim ***** válasza:
19%

Alkotni szeretek, problémákat megoldani, feltalálni és alkalmazni algoritmusokat.

A pénzhez nem értek. A joghoz nem értek. Ezért kihasználnak, és átvernek sokan.

2 bsc 1 msc diploma mellett maradok kék galléros, technikai mérnök és nem lettem sem vezető, sem milliomos 12 év munkaviszony után. Mint senior mérnök nincs meg a nettó fél milliós fizetés sem, mint ahogy azt a társadalom elvárná...

Szóval igen.

Rosszul csinálom.

Az, aki fele ennyit tesz le az asztalra, de el tudja adni, az sokkal jobban meg van becsülve és meg is lesz. Senkit nem érdekel, hogy mit csinálok. Az érdekli, hogy miként van eladva. Aki a xart is be tudja csomagolni, az el is fogja tudni adni.

2019. aug. 5. 07:34
 20/21 anonim ***** válasza:
32%

#18 A BCE-GTK NG-s ismerősöm előbb kezdte

a képzést, mint én a mérnökinfót (BME). Folyamatosan egyeztettünk a matekos tárgyakkal kapcsolatban, kérdeztem mindig, hogy ő ezt tanulta-e a Corvinuson. Nagyon sok esetben nem volt a válasz analízis és lineáris algebra, gráfelmélet esetén is. Valszámról még nem tudok nyilatkozni, de az előbb említettekből tuti nem tanulnak többet, mint mi.

Aztán ő otthagyta a szakot, mert szerinte unalmas és túl könnyű. Sokszor rácsodálkozott, amikor mondtam neki, hogy nem érek rá erre-arra, neki sokkal több szabadideje volt.

+ egy turizmusost is ismerek, aki szintén ezen okból otthagyta a Corvinust.

2019. aug. 5. 08:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!