Megtagadhatja a buszsofőr a fuvart attól, aki bunkóskodik vele?
Nem, bunkóság, tiszteletlenség miatt nem tiltható ki az utazásból senki.
De egyébként az adott cég üzletszabályzata pontosan leírja, hogy ki és miért tiltható ki.
Önmagában ennyiért nem. Amit a legtöbb szolgáltató tilt, az a botrányos , illemsértő vagy jogszabàlyba ütköző viselkedés; az ittas, bódult állapot; a közlekedés vagy az utasok zavarása.
Magyarán ha nézeteltérésed van a sofőrrel és normàl hangerővel elküldöd az anyjába, az egy bunkó dolog, de aligha ütközik bármelyik szabályba.
Ha viszont eközben megérzi rajtad a guggolós szagàt, már rád foghatja az ittasságot. Ha ordibálsz, rád foghatja a botrányokozást. Ha még menet közben is folytatod, zavarod a közlekedést.
Európától távoli országban buszoztam szolgálati busszal. Amikor üresen mentem a pár száz kilométerre lévő telephelyre, beálltam a helyiek távolsági buszmegállójába...nos ott volt minden(és mindenki) a buszon..igaz nem szólt be senki, mert ingyen vittem őket, csak a kecskék mekegtek, a csirkék rikácsoltak..
Amikor kiürült a busz, televolt a padló pisztácia héjjal, kecskeszarral, zöldséglevéllel stb...
Nagy élmények ezek, a mai nap is röhögök..itt, ha frissen vásárolt seprű van a kezedben, a kék busz vezetője már megjegyzést tesz..ha valaki beszól neki, akkor nem is indul el...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!