Budapesten megéri tömegközelkedés helyett biciklizni?
Igen. Sőt, sokszor az autónál is gyorsabb.
Csak néhány idegbeteg autóstárstól kell tartani.
Elég hülye kérdés, hiszen a világon mindenhol van olyan hely amit gyorsabban elérsz biciklivel mint tömegközlekedéssel.
Azt sem lehet szerintem mondani, hogy helyette lehetne biciklizni, mert van ahova a tömegközlekedés előnyösebb. Például egy tárgyalásra nem árt, ha nem csatakosra izzadva érsz be. Vagy csak szakad az eső.
Van akinek megéri van akinek nem.
Én csak az extra koszos levegő miatt nem biciklizek a (bel)városban.
Időben rövid távon megéri, de ha pl a 3. kerületből mész a 18. kerületbe, nem.
30-45 perces távoknál gyorsabb a tapasztalataim szerint, az alatt meg pláne.
Átszállásmentes út esetén is könnyen lehet, hogy a bringa a gyorsabb.
Bringaút sokfelé van, én az egyetemre csaknem végig bringaúton mentem be, később életem első melóhelyére 100% bringaút. Néha megfordultam a belvárosban is, Kiskörút bringasáv, Rákóczi helyett Dohány utca stb. Gyors volt.
Persze, megéri, Bulinegyed viszonylatban... De nem Budafokról Rákoskeresztúrra, ahhoz tegnap kellett volna elindulni.
Nincs gond a belvárossal, csak nem a hatsávos utakon kell szlalomozni, hanem meg kell találni a nyugisabb útvonalakat. É-D irányban rengeteg ilyen van, K-Ny valóban botrányos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!