Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » A taxisok miért 2000 forintot...

A taxisok miért 2000 forintot kérnek, ha az óra csak 1970et mutat?

Figyelt kérdés
Többször észrevettem, hogy felfelé kerekitik az összeget, tehát ők döntik el helyettem, hogy akarok-e borravalót adni.

2019. máj. 30. 12:00
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
# 9 50 fuvar? Számolj már utána, honnan lenne 50 fuvarja!
2019. máj. 30. 20:40
 12/16 anonim ***** válasza:
#11 Gondoltam, hogy valaki bele fog kötni. Jó, akkor legyen mondjuk 20 fuvar egy nap, az 600 Ft. 2-3 naponta akkor is meg tud ebédelni belőle, vagy tud venni 2 doboz sört.
2019. máj. 30. 20:43
 13/16 anonim ***** válasza:
Bármennyi aprót is készít be az ember visszaadásra, előbb-utóbb el fog fogyni... Aki becsületesen visszaadogat, annak előbb.
2019. máj. 31. 11:29
 14/16 anonim ***** válasza:

"Bármennyi aprót is készít be az ember visszaadásra, előbb-utóbb el fog fogyni..."

Ez terészeteses. Erre az esetre találták fel a "ne haragudjon, nincsen apróm. Tud esetleg pontosan adni?" kérdést.

És ha a vendég nem tud pontosan adni, 99%-ban úgyis legyint: "hagyja csak".

De az, hogy alapból kerekítve kér, az elég gusztustalan.

mert valószínűleg a 2080 ft-ra nem 2000-t kérne el hanem 2100-at.

2019. jún. 1. 20:29
 15/16 anonim ***** válasza:
Na akkor az ellenpélda. Én nem szoktam felfelé kerekíteni. 1970, ad egy 2000-est, már kaparom a 30 ft-ot. 2080-at mutat az óra, adja a 2000-est, kapargatja az aprót, erre mondom, hogy hagyja csak, legyen kerek (erre mondjuk rendszeresen adnak még egy 200-ast) A kérdező által említett taxis minden bizonnyal egy szarrágó bu.ze.ráns, aki az anyját megb@$zná azért a 30 forintért. Értem én, hogy sok kicsi sokra megy, de ha "nagyvonalú" vagy, és nem szőrözöl pár forinton, azt az élettől később úgy is vissza fogod kapni.
2019. júl. 25. 12:28
 16/16 anonim ***** válasza:

Ne vagyok se taxis, se boltos, de hiba készít be az ember egy vödör aprót, jön ez a sok hülye ..90-re végződő ár, előbb-utóbb el fog fogyni az összes 10-es. Azt akarna, se tudna visszaadni.

Ezen egyedül úgy tudnának változtatni, ha a díjszabás eleve kerekebb összegekre végződhetne csak, az ilyen 5-10 forintokat meg már rég ki kellett volna vonni a forgalomból. Tele vagyunk 9990 forintos bolti árakkal, meg 10020 forintos MÁV-jegyekkel. Jó, akkor adjon vissza 20000-ből... Nem tudnak ám, megáll a tudomány. De azt ki tudták valahogy sütni, hogy márpedig 10020-ba kerüljön X km. Érzi mindenki, hogy ilyenkor kéne az államnak felülről odaszólni, hogy ilyen nincsen, és kötelezni őket valamiféle kerekítetteb díjszabásra.

2019. júl. 25. 13:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!