Ha Intercityn 1. osztályú jegyet vettem, de?
De a vonaton ugyanolyan 1. osztályú kocsik is közlekedtek (ugyanolyan típusú), amik "erősítő" kocsi révén, 2. osztályú menetjeggyel is igénybe vehetőek voltak, jogosult vagyok pénzvisszatérítésre?
Kicsit pofátlannak tartom, hogy lehet olyan vonatra 1. osztályú menetjegyet venni, ahol 2. jeggyel is igénybevehető a szolgáltatás.
Ha erre vettél jegyet és megkaptad a pénzedért a szolgáltatást,akkor mi a problémád?Az fáj,hogy a másiknak is kapott belőle,pedig csak szerencséje volt,mert a mentesítő kocsiból csak első osztályú volt hirtelen kéznél a MÁV-nak?
Most akkor a lottószelvényed árát is visszakérnéd,mert te az ötös találat miatt vettél szelvényt,de azt más nyerte meg?
Ha csak egy ilyen kocsi volt a vonaton és mindenki ott tolongana,mert ekkor visszakapná a különbözetet,akkor is ott lennél?
Vegyél máskor 2.osztályú jegyet és lehet,hogy szerencséd lesz.Ekkor már biztosan jobban fogsz aludni.
Valóban megkaptam az 1. osztályú szolgáltatást, de csak jelezném, hogy az, hogy a 2 erősítő kocsi is igénybevehető, csak egy ici-pici táblára volt ráírva (olyanokra mint a vonatszám), így Debrecennél is holt üres volt mindkettő. Tehát aki ezt kiszúrta éppen, az még az 1. osztálynál is "kényelmesebben" utazhatott, hiszen alig 1-2 ember volt 1 kocsiban.
Titeket nem zavarna, ha mondjuk egy kávézóban kikértek egy latte-t mondjuk 500 forintért (amit jogosnak is tartotok, semmi problémátok vele), de a mögöttetek kikér egy tejeskávét (csont ugyanaz a kávé), és csak 300 ft-ot fizetne?
Persze, megkaptad amiért fizettél, de mégis átverve érzed egy kicsit magadat.
Nem az az 1500 forint fog fájni, csak a tudat, hogy valamilyen szinten át lettem verve.
"Titeket nem zavarna, ha mondjuk egy kávézóban kikértek egy latte-t mondjuk 500 forintért (amit jogosnak is tartotok, semmi problémátok vele), de a mögöttetek kikér egy tejeskávét (csont ugyanaz a kávé), és csak 300 ft-ot fizetne?"
Zavarna, de itt nem ez történt. A kávézós példádra lefordítva a dolgot: Te latte-t kértél, fizettél érte 500 Ft.-ot. A vendég tejes kávét kért, de az pont nem volt, ezért latte-t vettek elő helyette és azt vitték ki neki 300 Ft.-ért. Szerinted jogos lenne, hogy neked visszaadják a 200 Ft. különbséget, mert nem akarták elveszteni a másik vendégüket a véletlenül kifogyott tejes kávé miatt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!