Mi az, hogy 1 vagy 2. osztályú utazás a vonaton?
Szeretnék Pestre menni egyedül és csak ezt nem értem
~ :P
az első osztály drágább 1010 ft-al, mi a különbség benne?
lehet valakinek egyértelmű és kiakad a kérdésen, de én most nem tudom
-hát igen ,ez nem úgy van ,mint az iskolában,hogy van első osztály,meg van 2. osztály,
-vonaton az 1 osztály a szinvonalassabb ,a 2.meg nem annyira szinvonalas ))
:'D
jaj hát ezek az iskolák :')....
köszönöm a választ!..
Utolsó, ha nem értesz hozzá, akkor legalább ne osztogass rossz tanácsokat!
Az IC és a gyorsvonat a szerelvény fajtája. Az IC általában gyorsabb, kevesebb helyen áll meg, és kényelmesebbek, légkondícionáltak a kocsik - a helyjegy voiszont elég drága rá.
Egy gyorsvonat kicsit több helyen áll meg, és a kocsik színvonala is alacsonyabb.
Mindkét vonatfajtán belül vannak első és másodosztályú kocsik. Az első osztály ahogy írták tágasabb, mint a második. Pl gyorsvonaton a másodosztályú fülkés kocsi esetén egy fülkében 8 embernek alakítottak ki helyet, első osztályon csak hatnak, kényelmesebb tehát.
Az viszont tényleg érdekes, hogy a kérdező hol élt eddig, fura, hogy valaki tizenéves kora közepére nincs tisztában ilyen fogalmakkal, hogy az "első osztályú" mindig jobb, mint a "másod/harmad/negyed/akárhanyad osztályú", ha szolgáltatásról vagy termékekről beszélünk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!