Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Mikor és miért nevezték át a...

Mikor és miért nevezték át a Szent Gellért téri villamosmegállót?

Figyelt kérdés

Eddig Szent Gellért tér M volt a neve, most már Szent Gellért tér - Műegyetem M. A metróállomás neve is át lett nevezve?

Szerintem semmi értelme, meg lehet tanulni, hogy a Műegyetem ott van, és így csak hosszabb lett a neve. A Fővám teret se nevezték el Corvinus Egyetemnek.

2019. ápr. 10. 22:33
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Figyu. Hiába tudom, hogy a 123-as busz megy az akármi felé, attól még nem fogom tudni, hogy hol kell leszállnom... Persze lehet számolni, hogy na nekem a 4. megálló kell, ez volt az első, ez a második, ez a őőő... hol is tartottam? Aki rutinból közlekedik vagy ismeri a helyet, az nyilván tudja már hol kell leszállnia, de idegenként ez egyáltalán nem evidens.
2019. ápr. 13. 20:18
 12/16 anonim ***** válasza:
81%

Na ne hülyéskedj már. A te logikád alapján a 123-as busznak akkor minden megállójában be kéne mondani, hogy itt tessék leszállni az Xyz utca 5, 6, 7, 8 számhoz, Józsi bácsi fagyizójához, illetve a sarki közérthez. Ez normális?

Nem azért, de felmentem most a BME honlapjára, ahol legfelül van is egy olyan menüpont, hogy "térkép". Rákattintasz és megtalálod az egyetem címét és ráadásként a campus térképét: [link]

Hoppá. Láss csodát, ott van, hogy Szent Gellért tér és még az is, hogy ott megáll az M4 meg a villamosvonalakat is felsorolja, de még a buszokat is. Na most aki ebből nem jön rá, hogy melyik járattal melyik megállónál kell leszállnia, az nem tudom mit keres a Műszaki Egyetemen.

De tegyük fel, hogy digitális analfabéta az ember, nem jut eszébe felkeresni az úticélja honlapját, de még a Google Mapset sem ismeri így 2019 negyedik hónapjában. Gondolom a papírtérképeket azért még tudja kezelni, és garantálom, hogy nincs olyan Budapest térkép a világon, amin nem szerepel a Műszaki Egyetem és a környező utcák, terek.

2019. ápr. 13. 22:59
 13/16 anonim ***** válasza:

Értem amit mondasz, de hidd el, hogy igény volt a Műegyetem bemondására.

"A te logikád alapján a 123-as busznak akkor minden megállójában be kéne mondani, hogy itt tessék leszállni az Xyz utca 5, 6, 7, 8 számhoz, Józsi bácsi fagyizójához, illetve a sarki közérthez. Ez normális?"

Rossz a példád, mert egy sarki közért vagy fagyizó nem elég nagy, hogy kiemelt figyelmet érdemeljen. A Műegyetem az ország legismertebb helyei közé tartozik, bárkinek megmutatod a logóját, szerintem egyből érteni fogja, hogy miről van szó.

2019. ápr. 13. 23:20
 14/16 anonim ***** válasza:
70%
Nekem kicsit gyanús, hogy az ország egyik legismertebb helyéhez nem találnak oda az emberek, ha nincs a megálló nevében az intézmény neve. Én tényleg nem tudom elképzelni azt, hogy valaki elindul otthonról azzal a céllal, hogy eljusson az egyetemre, de nem nézi meg előre hogy hol kell leszállnia, hanem arra hagyatkozik, hogy majd úgyis bemondják. Ilyen nincsen, pláne az online útvonaltervezők korában. Arról nem is beszélve, hogy a campus nagy része nem is a Gellért tér közelében van. Mondjuk aki a Q épülethez készül, és képes a Gellért téren leszállni, mert ott mondják be hogy "Műegyetem" az meg is érdemli a 1.5 kilométeres sétát.
2019. ápr. 14. 12:55
 15/16 anonim ***** válasza:
70%
Mellesleg megjegyzem, hogy a BKK az ilyen hülyeségek helyett foglalkozhatna mondjuk azzal, hogy a hiperszuper szélesvásznú monitorokon ne csak a következő megállót írják ki, hanem a csatlakozó járatokat is induláis idővel együtt. Na az tényleg informatív lenne az utasoknak.
2019. ápr. 14. 12:59
 16/16 anonim válasza:
Engem ennél sokkal jobban zavar az, hogy Műegyetemnek maximum szüleim mondták még a szocializmusban, ma már mindenki BME-nek hívja, az még mellesleg rövidebb is.
2020. jan. 26. 18:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!