Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Vállalható az ingázás Szeged-B...

Vállalható az ingázás Szeged-Budapest viszonylatban egyetem miatt (nappali)?

Figyelt kérdés

Amikor a továbbtanulást beadtam, Szeged mellett a Pázmányra is jelentkeztem. A cél Szeged lenne, nyilván, viszont nem kizárt hogy a Pázmányra vesznek fel a pontjaim miatt (azért egy 'biztonsági' szakot Szegeden ezen kívül is megjelöltem). Ugyanakkor Budapesten albérletet fizetni nem tudnék, itt Szegeden az állomástól pedig gyalog 5 percre lakok. Létezik olyan vonat, amivel nyolcra is be tudok érni, és kis szerencsével nem kellene bejárnom minden nap. A menetidő késés nélkül 2 óra 20 perc.

Te vállalnád a helyzetemben az ingázást, hogy azon a szakon tanulhass tovább, ami a célod, vagy inkább egy másik, kevésbé érdekes és versenyképes szakon tanulnál, hogy ne kelljen ingáznod?

[Az ingázás egyébként nem ismeretlen, a középiskola alatt hétvégente jártam haza, ami három óra volt oda és ugyanennyi vissza is.A középsuli végén egyéb okok miatt kiköltöztem a koliból és naponta 1 óra 50 percet mentem oda, és vissza is (csak a buszon/vonaton eltelt időt nézve), ami nem okozott gondot, mert amúgy utazni szeretek. A bérlet(ek) ára határozottan kevesebb lenne mint akár egy szoba/ szobatársként egy ágy.]

Vannak pro és kontra érveid?

2019. márc. 25. 08:49
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
A kollégiumnak van még egy előnye: életre szóló barátságokat lehet ott kötni, de ha nem, akkor is jó, hogy mindig van társaság, akivel lehet beszélgetni, inni, bulizni, tanulni.
2019. márc. 26. 13:13
 12/15 anonim válasza:
Amúgy még egy a vizsgaidőszakra, nekem pont most volt az előzőben: vizsgaidőszakban ingázok, az első 8-ra ér be. 9-kor volt egy vizsgám, bőven beértem volna, de pont baleset volt előttünk. Szerencsém volt, szaladtam, talán 7 percet késtem, de beértem. Tényleg sose tudhatod, hogy mi fog történni.
2019. márc. 26. 17:06
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Biztos, hogy nem vállalnám be. Engem már azért is megszóltak, hogy minek járok be Veresegyházról (30 km Pesttől) minden nap, és miért nem megyek albérletbe. Mi van, hogy ha lekésed az egyiket? Akkor egy órát is vársz a következőre? Hosszú távon nagyon le fog terhelni, nem lesz semmi szabadidőd, belefásulsz. Én napi kb. 1-1 órát utazok, összesen kettőt, de még ez is fárasztó. Csak akkor vállald be, ha a hobbid a vonatozás. A másik meg az, hogy a magyar vonatok nem éppen a pontosságukról híresek, ezért járok be én is inkább busszal, még ha egy picit több időt is vesz igénybe.
2019. márc. 27. 16:30
 14/15 anonim válasza:
74%

Ne vállald be.

Kiéget, és esélytelen mellette a munka, ami sokkal fontosabb a jövődet tekintve.

A legjobb megoldás ami nem jár nagy elköteleződéssel az a koli, azt az idot pedig fordítsd inkább munkára.

Ha találsz egy jó helyet, több lehetőséged is lesz később. Mint pl magánkoli vagy közös albérlet, és úgy legalább nem ablakon kidobott az az idő.

Ha már dolgozol, lehet pályázni szoctámra is mint önellátó, így még biztosabb lehet a megélhetésed.

Hidd el, ezekben az években nagyon nehéz rendszert tartani az életedben és nem is igazán arról kell szólnia. Előbb utóbb csak azt éreznéd, hogy mindenből kimaradsz, mert megy a vonatod...

2019. márc. 28. 11:07
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

"kis szerencsével nem kellene bejárnom minden nap."

Hát én azért erre nem számítanék.

Rengeteg félévet lehúztam az egyetemen, de egyszer sem sikerült megoldanom, hogy ne legyen minden egyes hétköznap órám. Volt olyan, hogy pénteken csak egyetlen órám volt, de az is kötelező tantárgyból és nem volt más választható időpont, tehát kötelező volt bejárni rá. Olyan órám is volt, ami este fél 10-kor ért véget és minden héten kötelező volt bejárni rá (volt névsorolvasás és nem vizsgázhattál ha 2x többször hiányoztál a félév során). Azért egy ilyen óráról még éjfélre sem érnél haza vonattal. Másnap meg lehet, hogy reggel 8-kor megint órád lesz.

Én a helyedben csak kollégiumban gondolkodnék.

2019. márc. 29. 18:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!