Miért nem járnak korszerű Stadler FLIRT motorvonatok, a Szeged-Nyugati pàlyaudvar vasútvonalon?
Nem lenne kényelmes hosszabb úton?
Vagy miért nem jó tàvolsàginak?
Azért nem jó távolsági vonatnak, mert a legolcsóbb, kényelmetlen ülések vannak benne. Elővárosinak tökéletes, max 30-40 percet ülsz, alapból kevesebb ülőhely, nagyobb állóhelytér, gyors utascserére kialakított beltér...
A távolsági vonatoknak más feltételeknek kell megfelelniük. Én Desiron végigültem anno 3,5 órát, hát nem kicsit kínzás volt.
Másrészről nincs is elég jelenleg a Flirtökből.
Pécs felé az egyetlen közvetlen vonat most Flirt. Nem valami kellemes az a három óra rajta :-( Meg az 1 db wc is kevés, ami egy egységben van. (Ezen a viszonylaton szükséges a Flirt, mert két irányváltás is van közben, a vezérlőkocsikat meg valamiért nem szeretik/tudják használni.)
Szerintem a vonatülések közül a régi fekete műbőrülés a legkényelmesebb. Persze azok a kocsik már eléggé lepukkantak más szempontból. Légkondi hiányában a műbőrös ülés is elég kényelmetlen tud lenni, ahogy hozzáragadsz az izzadtságtól, de legalább tutira lehet fertőtleníteni, a ma elterjedt plüss ülésekkel ellentétben.
Azért azt elmondanám, hogy a By (halberstadti) kocsik semmivel sem kényelmesebbek, mint a Flirt-ek, sőt felszállni is egy tortúra rájuk, mégis távolsági forgalomban közlekednek pl. Szombathely-Déli, ill. Nagykanizsa-Déli között. Szóval azért nem lennének azok annyira rosszak távolsági forgalomban sem ennek fényében....
Egyébként a vasút az elővárost nyomja és ezt nyíltan ki is mondják, ezért vannak ott az új vonatok.
Két éve sikerült végigülni az utolsó esti Kanizsa-Déli személyt, 4,5 óra halberstadtiban. Nem kicsit volt büntetés.
Azokat is azért vették távolsági forgalomra, mert ez volt olcsón másra meg nem volt pénz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!