BKV helyszíni vonaljegy hogy működik?
4-6-os villamossal szeretnék közlekedni Nyugati-Blaha között.
Ezt olvastam:
(link: [link] )
"Autóbusz, villamos, trolibusz, földalatti vasút, metró, fogaskerekű járatainak teljes hosszán:
a.) járművezetőnél, az utazási jogosultságot ellenőrző személyzettől vagy a járművön elhelyezett jegyeladó gépből váltott helyszíni vonaljegy ára
400 Ft "
A villamoson nem tudok venni a járművezetőnél, ill. nincs jegyautómata sem a peronnál, így csak az "utazási jogosultságot ellenőrző személyzettől" tudnám megvenni a 400Ft-s jegyemet. De tényleg így működik a dolog, vagy rámvarrja a 6000-es bírságot? Ti hogy tudjátok?
A helyzet az hogy tudom hogy lehet mind a Blaha mind a Nyugati megállójában venni jegyet, de mivel ritka az ellenőrzés szeretném (nyilván) megspórolni a jegy árát. És ha van egy ilyen szabályzatuk miszerint a villamoson tudok venni jegyet az ellenőrtöl, akkor csak akkor veszek mikor jön az ellenőr. (logice...)
De annyira meg becsüeltes vagyok, hogy ha ez nem járható út akkor nem kísérletezgetnék vele.
Megjegyezném, hogy az elmúlt egy hónapban pont láttam egy ilyen esetet. A tagnak nem volt jegye, és és helyben fizetett kis összeget (szerintem nem kenőpénz), és sztem jegyet adott neki az ellenőr. Ez a 2-es vonalán volt. És akkor néztem meg a BKV hirdetményt és ott volt, hogy van helyi jegy, ami 400Ft. És ritka ellenőrzésnél kifizetődőbb lenne.
Esetleg még valaki? Ezzel kapcsolatban tapasztalat?
Unalmamban próbáltam kinyomozni, de a BKV.hu sem fogalmaz félreérthetetlenül, tehát lehetne pereskedni.
Alapvetően, meg van hírdetve mely járatokon és mikor lehet jegyet váltani, vagyis aki nem ilyenre száll fel rendelkeznie kell jeggyel......
Bűbájos mosoly mellett fogadnak el a körúton ilyen mentséget.
Abszolút naíva szerepében kell hozzá tündökölni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!