Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » A vonatok hogy mennek kanyarban?

A vonatok hogy mennek kanyarban?

Figyelt kérdés
Lehet amatőr kérdés, de a vonatok miként mennek kanyarban? Mármint nem az, hogy mi vezeti meg őket, hanem pár napja láttam egy mozdony vagy talán kocsi kerékpárját, de ugye ott egyben volt az egész, két kerék és egy tengely. Kanyarban miként oldják meg a dolgot? Mármint egyik keréknek amelyik a külső íven megy ugye elvileg többet kéne fordulnia, de így elég nehézkesnek néz, ki a dolog, hogy masszívan egyben van az egész.

2019. febr. 10. 23:53
 1/8 anonim ***** válasza:
19%
Ugyanúgy mint az autók.... difiművel :D
2019. febr. 11. 00:15
 2/8 A kérdező kommentje:
Pont ezt írtam, hogy ilyesmi nem látszott rajta, egyben volt az egész, egy tengely és két kerék.
2019. febr. 11. 00:19
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

A vasúton nincs differenciálmű, szépen is néznénk ki.

A problémát azzal oldják meg, hogy kúposra van esztergálva a kerék, ezzel kompenzálják az eltérő bejárt utat.

Ezzel viszont az egy keretbe bekötött 2 kerékpár (=forgóváz) a forgáspontja körül (=királycsap) kígyózó mozgást fog végezni. Ezt kígyózásgátlók beépítésével igyekeznek csökkenteni.

2019. febr. 11. 00:30
 4/8 A kérdező kommentje:
Értem, köszi szépen. :)
2019. febr. 11. 00:40
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
2019. febr. 11. 00:43
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszi szintén. :)
2019. febr. 11. 01:21
 7/8 anonim ***** válasza:
67%
Bedőlnek.
2019. febr. 11. 12:35
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy a vasúti terminológiában a kanyart nem kanyarnak, hanem ívnek hívják.
2019. febr. 12. 16:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!