Nemrég Bécsben jártam megvettem a jegyet a metróaluljáró automatánál, de nem tudom mit kell utána csinálni, hogy lehet érvényesíteni a jegyet? Jegykezelőt gépet nem láttam.
Metró esetén a metróállomás bejáratánál (Ott vannak az U-betűk - U-Bahn), S-Bahn és egyéb vonatok esetén a peronon vagy az aluljáróban, míg a busz és a villamos esetén a járművön kell pecsételni.
A jegyeket csak egyszer kell lepecsételni, a legelső járatra való felszállás előtt.
A menetjegy az úticélig érvényes, a 24 órás jegy meg 24 órát a pecsételéstől.
Ha bliccelsz, kemény a büntetés!
Lehet venni olyan jegyet is, ami eleve pecsételt, ezeket nem kell érvényesíteni-
Az automaták többsége, de ha jól tudom, nem mind (több cég van, meg többféle automata típus), tud magyarul is, csak lapozni kell rajta a menüben.
Az előre érvényesített jegyet arról lehet megismerni, hogy nincsen az aljára nyílhegy rajzolva.
Ha van rajta nyílhegy, akkor pecsételni kell!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!