Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Milyen jogai vannak a BKV...

Milyen jogai vannak a BKV ellenőröknek? És milyen jogai vannak az utasnak?

Figyelt kérdés

Kiegeszitenem a kerdest:

11 eve nem vettem se jegyet, se berletet (csak metrora szakaszjegyet) es amikor jon az ellenor mondjuk a buszon akkor a kovetkezo a szitu:

-Jegyeket berleteket kernem.

-Otthon hagytam.

-Szemelyi igazolvanyt kernek.

-Azzal egyutt hagytam otthon.

Elso eset:

-Kerem szalljon le a kovetkezo megallonal.

-Nem szallok.

-De leszall.

(Soha nem szalltam le viszont az ellenor leszallt :))

Masodik eset:

-Kerem diktalja be az adatait.

-Rendben. Gipsz Jakab, Seholsincs utca 4.

Harmadik eset:

-Kerem szalljon le.

-Nem szallok.

-Akkor rendort hivok.

-Kerem.

Es utana blablabla de meg sose hivtak rendort.

Viszont vannak esetek amikor latom, hogy ellenor brigadok 6an 7eb korbevesznek embereket es nem hagyjak oket tovabbmenni.

Feljelenthetem az ellenort?

2010. jún. 28. 15:46
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
31%

hallod, te k.urva nagy arc vagy...:)

én évente 2x ha megyek pestre(bő 250 km.) és eddig csak egy jegyet vettem, azt is azért mert tudott az ellenőr angolul és mondta vegyek...

mindig értetem a turista szerepét, beszélek neki angolul mindent, és eddig csak egy b@szott ki velem...

én meg mondtam neki hogy ne legyen probléma és minden jó lesz...persze ha tudta volnap hogy az anyanyelvem magyar:))

2010. jún. 28. 21:46
 12/12 anonim ***** válasza:
100%
ha többen vannak akkor cumi van, körbevesznek, és nem engednek leszállni, sehol, csak ha majd kiérkezik a rendőr. HA te mész neki, esetleg hozzá érsz akkor az már hivatalos személy elleni erőszak 3-5 évig terjedő szabadságvesztés... tehát csak okosan!!! Teljesen jogukban áll körbevenni téged.
2010. jún. 29. 14:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!