Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Máv e-vonatjegy esetén mit...

Máv e-vonatjegy esetén mit jelent az érvényességi határidő?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

E-menetjegyet szeretnék vásárolni, viszon ettől az üzenettől kicsit elbizonytalanodtam:

[link]

Mit jelent az hogy 4 órán át érvényes? Mitől számítva? Mert ha a vásárlástól, akkor most a kiszemelt vonat előtt vehetem csak meg a jegyem, mert ha ma megveszem, holnapra lejár? Vagy ez hogyan működik?

2018. dec. 20. 19:37
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Ha megszakítod az utazást, a jelzett idő után új jegyet kell venni.
2018. dec. 20. 19:40
 2/12 A kérdező kommentje:
Ezt nem értem.
2018. dec. 20. 19:42
 3/12 anonim ***** válasza:
Nem bonyolult. Ha mondjuk szombaton 7:30-kor indulnál vonattal valahová, ami 100 km-en belül van, akkor megveszed a jegyet és az a jegy - hiába most veszed meg - szombaton 7:30-tól szombaton 11:29-ig lesz érvényes. Vagyis ebben a 4 órában kezdheted meg vele az utazást. Ha lekésed a 7:30-as vonatot, de van 8:30-as, akkor mehetsz vele (feltéve, hogy arra nem kell pótjegy). De a 7:30-asra megvett jeggyel szombat délután már nem fogsz tudni elindulni.
2018. dec. 20. 19:46
 4/12 A kérdező kommentje:

Akkor ha holnap szeretnék vonattal utazni, ma nem vehetem meg a jegyemet, mert 4 óra múlva már nem érvényes?

És miért van minden induló járat mellett "jegyfoglalás" gomb, ha mindegy, hogy azok közül melyikre szállok fel a következő 4 órában?

2018. dec. 20. 19:49
 5/12 anonim ***** válasza:
vagy elindulsz a 7.30-as vonattal, de valahol leszállsz enni, barátlátogatóba, vagy csak nézelődni 11.29-kor már egy ugyan oda tartó vonaton kell lenned, ott van alatta hogy befejezheted az utazást, ha a célállomás felé tartó vonaton ülsz. Ha elsörözöd az időt, 11 30 után új jegyet kell venni.
2018. dec. 20. 19:53
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Én autós vagyok, de sztem ha neten vásárolsz jegyet, be tudod állítani melyik járgánnyal mennél. Na akkor óra indul.
2018. dec. 20. 19:58
 7/12 anonim ***** válasza:

"Akkor ha holnap szeretnék vonattal utazni, ma nem vehetem meg a jegyemet, mert 4 óra múlva már nem érvényes?"

Nem. E-vonatjegyet hetekkel előre is tudsz váltani. A menetrendi indulási időponttól kezdődik a 4 óra, nem a kattintásodtól. Mondom, hogy nem bonyolult.

"És miért van minden induló járat mellett "jegyfoglalás" gomb, ha mindegy, hogy azok közül melyikre szállok fel a következő 4 órában?"

Mert nem mindegy, melyikre szállsz fel. Ha mondjuk óránként megy 1-1 InterCity, a menetjegyed érvényes lesz 4-re is, de mindegyikre másik helyjegyet kell venned. A 7:30-asra lefoglalod a helyedet, de ha nem utazol el vele, arról a MÁV nem tud, a helyed üresen marad, a 8:30-asra másik helyjegy kell.

2018. dec. 20. 20:00
 8/12 anonim ***** válasza:
A lényeg az, hogy az általad választott vonat indulási idejétől kezdődik a 4 óra. Megveheted ma is a jegyedet, holnap az általad választott vonattal és az azután 4 órán belül induló vonatokkal utazhatsz.
2018. dec. 20. 20:00
 9/12 anonim ***** válasza:

Kérdező, nem a jegyvásárlás pillanatától indul a 4 óra, hanem te adod meg, mi legyen a kezdő időpontja annak a 4 órás időintervallumnak. Ezt pedig azzal adod meg, hogy beallitod, melyik vonattal kívánsz utazni (ezért a sok jegyvásárlás gomb a keresőben).

Példa: minden óra :20 percében indul vonatod. Te a 7:20-assal tervezel menni, ezért azt választod ki. A jegyed 7:20-11:20 közötti indulású vonatokra lesz érvényes.

Tegyük fel, hogy rád jön a hasmars, lekésed a 7:20-ast, de rendbe jössz és a 8:20-as vagy 9:20-as vonattal már el tudsz utazni. Semmi teendőd nincs, hiszen a jegyed 11:20-ig jó.

Most tegyük fel, hogy viszonyod van a szomszéd feleségével és 7:00 körül szól, hogy nincs otthon a kandúr. Jó sokáig cincognak az egerek, van dél is, mire útnak tudsz indulni. Nos, ekkorra már buktad a jegyedet. Cserét kellett volna kérned.

Ugyanígy tegyük fel, hogy allergológiai vizsgálatra van idopontod és mivel már 5 hónapot vártál rá a rezsimnek hála, nem akarod lekésni. Este leesik a hó, szél fütyül a házak közt. Rizikósnak érzed a 7:20-ast, mennél korábban inkább. Ekkor is cserét kell kérned, mert csak 7:20-tol érvényes a jegyed.

2018. dec. 21. 06:16
 10/12 anonim ***** válasza:
De túlbonyolítja mindenki :D Ha 100 km alatti jegyet veszel akkor az 4 órán át lesz érvényes. Neten vásárolva a kiválasztott vonat indulásától, így ha lekésed elmehetsz a kövivel.
2018. dec. 22. 23:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!