Vonatállomásokon (belföldön) szokott lenni csomagellenőrzés?
Nem jellemző. Több éve vonatozok már, de ilyet soha nem láttam még.
Határokon (kocsival) vám ellenörzésnél se kell kipakolni a táskát. Ha nagyon gyanus vagy kinyitatja (de ilyenre példát még nem láttam) láthatja, hogy nem bomba van benne onnantól neki semmi köze. Nem hatósági személy. Ha minden igaz a személyes irataid se veheti a kezébe a jegyvizsgáló, csak kérheti, hogy mutasd meg aminek te köteles vagy eleget tenni. De ugye ilyen apróságok miatt senki nem szokott szívózni a másikkal. Te se szólsz ha megfogja az irataidat, ő se ha a csomagod feltakod az ülésra vagy valami. Egy nap több 1000emberrel foglalkoznak, szerintem ezért is nem nyitogatnak csomagokat meg ilyesmi.
Nem, én még sohasem hallottam ilyenről.
Még az ukrán határon sem néztek bele a taskamba.
1. Belföldön kizárólag a rendőrség szólíthat fel erősen leszabályozott korlátok között a csomagod tartalmának bemutatására: eleve feltétel, hogy megalapozottan feltehető legyen az, hogy valamilyen elkobzás tárgyának minősülő tárgyat tartasz ott.
2. Nemzetközi forgalomban a külső uniós határokon van vámellenőrzés. Nekem az ukrán határőrök például elég alaposan átnézték a csomagomat belépéskor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!