Az igaz, hogy megbüntethetnek vonaton, ha?
Ha van hálókocsi a szerelvényen, akkor azon csak oda szóló jeggyel utazhatsz.
Ülőhelyes kocsiban alhatsz ülve.
Van egy hibrid opció is a couchette (ejtsd: kusett).
Ez elvileg reggel 8 és este 8 között ülőhelyes, este pedig fekvőhelyes kocsiként funkcionál. Előbbi módon 8, utóbbin 6 férőhelyes. Ettől eltérően a gyakorlatban (amikor én utaztam vele) mindig 6 férőhelyes volt, azé a haté, aki éjjel is utazott vele. Sőt a konduktor le is zárta az egész vagont, mások (akiknek nem ide szólt a jegyük) nem járhattak át.
Semmi ellentmondás, elbizonytalanítás nincs itt.
Durván le lettem pontozva, de újra leírom:
Ha az üléseken akarsz elfeküdni, akkor beszennyezed azt, amiért pótdíjat fizettethetnek veled.
Mindegy, hogy közben alszol, verseket szaval, vagy bambán nézel magad elé.
A hálókocsi lehetőség a kényelmes pihenésre. A vegyes használatú kocsi kevésbé komfortos, de az is csak lehetőség. Ülve is végigaludhatod a teljes utat, jogod van hozzá.
A csomagodra senki nem vigyáz egyik helyen sem.
Beülsz, a lábtámaszt alul felemeled, amennyire lehet, ráteszed a lábad, így magasabban lesz a térded, és le tudsz csúszni egy kicsit kényelmesebben az ülésedben. Öledben két kézzel magadhoz öleled azt a kis kézipoggyászt, amiben az értékeid vannak (a bőrönd alsógatyát csak nem lopják el), szemedet behunyod és durmolsz.
Ha így, a saját üléseden ülve alszol, akkor senki le se szar, de ha rádőlsz a melletted lévő ülésre, akkor felráznak. (engem nem büntettek, nem fizettettek velem semmit, csak felébresztett a kalauz).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!