Na most hogy lesz ez a MÁV szigorítás? Csak 4 óráig lesznek érvényesek a jegyek?
Eddig kényelmesen utaztam Jászapátiról indul a vonat szolnokra 12:00-kor a vonaton a kalaúztól megveszem a jegyet oda vissza.
Szolnokra ér a vonat 13:00-kor aztán pedig megy vissza Jászapátira 15:00-kor és 17:00-kor na de mivan akkor ha vissza fele le késem a 15:00-ás vonatot ezért csak a 17:00-ás vonattal tudok vissza utazni Jászapátira.
Akkor nekem az a jegy amit megvettem 12 órakor az már nem lesz érvényes újat kell vennem?
Ez most komoly?
Ne keverjük már a netes jegyet az automatás illetve a pnztári jegyel
Netes jegynek külön szabálya van!!
Most megveszed estig érvényes
Pénztárba visszatérités nincsen
Visszatérités csak online felületen indulás előtt max 1 orával
ha 16 orás vontra nyomtál rá délelött akkor min 15.50 es vonattal kezdheted meg az utazást
visszatérités pedig max 15 oráig
ha 16 os vonatra vetted meg 15.30 kor akkor meg meg hivod az ügyfélszolgálatot hogy nem utazol el ...
Csak el kéne olvasni azt a szövegrészt is ahova a fizetésnél beleteszik a pipát....
Valószínűleg azért vezeték így be ezt a szabályt hogy minél több pénzt be nyeljenek ,mert ha valakinek tényleg le jár a jegye akkor új jegyet kell vennie ha pedig nem vesz új jegyet akkor megbüntetik , és mivel rengetegen utaznak vonattal ezért a következő években nagyon sok embernek lefog járni a jegye mert egy csomó ok miatt le késheti az ember a vonatot pl orvosi rendelésen orákat várni kell vagy bármilyen oknál fogva kicsúszhat a 4 órás intervallumból és akkor már vissza váltani sem tudja a jegyet.
Nyílván sokkal kényelmesebb lett volna egyszerűen azt mondani hogy a vásárlás időpontjától számított 2 óráig lehet csak vissza váltani a jegyet,de úgy látszik a máv telhetetlen itt az számít hogy a máv jól járjon a utasoktól pedig minél több pénzt kicsikarni.
Bonyolultabb nehezebb lett az utazás a másik dolog pedig egyenlőre örüljünk hogy nem emelik a jegy árakat de valószínűleg mivel a fizetések nőnek ezért majd az árak is emelkedni fognak.
Egyszóval évről évre nehezebb bonyolultabb az élet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!