Igaz, hogy a BKK vonaljegyek csak egy hónapig érvényesek?
Hát ezt a másodikat nem igazán értem, nincs mit mentenem magamon, csak tudni akarom hogy holnap használhatom-e a jegyeimet.
De ha tudni szeretnéd: május 3-án vettem tizenakárhány vonaljegyet, hogy ne kelljen késöbb azzal bajlódnom. Tegnap metróból kiszállva ellenőrizték a jegyeket. Mutatom az ellenőrnek az enyémet, és azt mondta ezt nem fogadja el mert több mint egy hónapja vettem. Néztem rá bambán, mert nem ismerek ilyen időkorlátot, ezért kérdeztem mióta van ez így. Azt mondta mindig is így volt. Mire én még bambábban néztem. Kb ennyi a sztori, mert vigyorogva arrébb állt.
Akkor csak szívatott téged...
A vonaljegy a következő áremelésig érvényes. Olyan pedig nem volt és nem is lesz egyhamar.
Amióta hőpapírra nyomják a jegyet, azóta van egy másik "időkorlát" is, mégpedig az, ameddig a jegy olvasható marad. Nagyjából 1-1,5 év alatt használhatatlanná halványul.
Egész pontosan: a most kiadott jegyek a következő áremelés után még 1 teljes évig érvényesek lesznek.
Tényleg csak szívattak.
Meg tényleg érdemes lett volna gyűjtőt venned. (Én is most vettem, kb. évente fogy el a 10 db.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!