A 105-ös busz első ajtós, felszállásnál kell fizetni?
Ja, csak éppen nincs (korrekt) alternatíva, mert a BKK egy maffia hálózat.
Te támogassad csak ezeket, nagyszerű elves ember.
#11: "Bolti lopáshoz hasonlítani ezt az állapotot pedig butaság... Az büntetőjogi kategória, a bliccelés pedig nem!"
Akkor nézd a BKK szemszögéből: Te vagy a BKK tulajdonosa. Azért vásárolsz 100 millióért egy buszt, hogy az embereknek egy SZOLGÁLTATÁST nyújts vele és ebből hasznod legyen. Mit szólnál, ha mindenki elfelejtene fizetni a SZOLGÁLTATÁSÉRT és a nyakadon lenne egy kifizetetlen több millió Forintos számla (üzemanyag, sofőr bére, karbantartás bére, mosás, stb.)? Tudod mi lenne ennek a következménye? Te, mint a BKK tulajdonosa tönkremennél, megszűnne a buszozás, mindenki (a bliccelőket beleértve) nekiállni hőbörögni, hogy miért nincsenek buszok a városban és talán még meg is lincselnének, pedig nem a te hibád volt, hanem azoké, akik nem fizettek neked, hogy fenn tudjad tartani a szolgáltatást.
Még mindig úgy gondolod, hogy a bliccelés jó dolog?
"szándékosan többet kérnek a jegyért mint amennyit ér?"
Ha többet kérnének érte, senki se venné meg. Amíg a nagy többség ennyiért is megveszi, addig bizony ér ennyit. Egyébként nem, ez nem lopás. Egy ajánlat. Ha neked nem tetszik, nem muszáj elfogadni.
"havi 26 400 forintomba kerülne"
Nem kötelező ennyit költened rá. Mehetsz gyalog is. Vagy biciklivel, helikopterrel, stb.
"Ezt úgy, hogy a villamost kihagyom, ott több megállót legyalogolok..."
Ezen ne bosszankodj. Nagyon is jót teszel vele az egészségednek. Én mostnában bérlettel járok, de fel is jött rám pár kiló... Előtte kb. 15 évig egy csomót gyalogoltam, mert túl drága lett volna a bérlet, és jegyet is csak akkor láttam értelmét lyukasztani, amikor messzebbre mentem, ami ritkaság volt, az általános 2-3 megállót viszont simán legyalogoltam.
"ha látnék 1kg közönséges csirkét 10 000 forintért, hát azt sem venném meg."
De azért helyben megennéd fizetés nélkül?
Kiskoma, én megértem, hogy nehéz az élet, de azt azért vedd figyelembe, hogy ha elkap az ellenőr+közteres, akkor 16 ezer forintba fog kerülni a mutatványod. Ott pedig nem éri meg vigéckedni, mert meghasaltatnak, és mész fel a jutúbra, mi meg röhögni fogunk a videós performanszodon.
Amit csinálsz, az egyébként nem lopás, hanem szerződésszegés. Ha felszállsz egy BKK járatra, akkor ráutaló magatartással szerződést kötsz a szolgáltatóval, a szerződés feltételeit egyébként a BKK honlapján megtalálod.
Amennyiben sokallod a szerződés (szolgáltatás) díját, ne köss szerződést, ne vedd a szolgáltatást igénybe.
Hogy jogos-e, hogy ugyanúgy 350 forint a jegy, ha 10 kilométert mész a metróval, mintha 2 megállót mennél a villamossal, az jó kérdés, az elektronikus jegyrendszer remélhetően megoldást nyújt majd erre.
Másik téma, hogy a 65 éven felüliek ugye orrba-szájba ingyen utazhatnak, míg egy diáknak/gyakornoknak fizetnie kell, na ez is megérne egy gondolatmenetet, de sajnos nem tudsz mit tenni, az utazásért fizetned kell.
Csak remélem azt érted, hogy nem tudok gyalogolni, ha akarnék sem tudnék hiszen nincs rá felületem. Csak az autóknak van tere...
Mindenesetre szerintem a lelkiismeretem kibírja, hogy tizen-huszon X ezer forintok helyett, szaros három hónapig csak 2-3 ezret fizetek, aztán ha tehetem, akkor majd többet. Egyelőre nem tehetem.
"Csak remélem azt érted, hogy nem tudok gyalogolni, ha akarnék sem tudnék hiszen nincs rá felületem."
Érdekes módon másnak van rá felülete.
Már nem vagyok egyetemista, akkor lenne diákom és olcsóbb lenne a bérlet.
Diplomás vagyok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!